» » » Торт пташине молоко

Торт пташине молоко

Оцінка 4 з 5
Торт пташине молоко готують з ніжним суфле. Це виріб ми завжди готували на новий рік, пропоную покроковий рецепт з фото. Торт пташине молоко, як і олів'є з шампанським, завжди має бути на новорічному столі в нашій родині. Скоро будуть довгоочікувані свята, і я рекомендую приготувати торт пташине молоко. Порадувати себе, рідних і друзів смачним десертом. Дивіться рецепт з фотографіями.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Торт пташине молоко»:

  • Згущене молоко - 120 грам
  • Борошно -120 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Масло вершкове - 50 + 250 +50 грам
  • Цукрова пудра - 60 грам
  • Чорний шоколад - 100 грам
  • Кислота лимонна - щіпка
  • Ванільний цукор - 1 упаковка
  • Цукор - 2 склянки
  • Агар-агар - 1 ст. ложка

Як приготувати «Торт пташине молоко» в домашніх умовах

  1. Процес приготування. У розм'якшене масло, 50 грам додати цукрову пудру і ванільний цукор.
  2. Вибити яйце і перемішати.
  3. Додати борошно і замісити тісто.
  4. В глибоке деко, застелене пергаментним папером і змащений маслом нанести тонким шаром тісто. Випікатикать при 200 градусах не більше 10 хвилин, ставити в розігріту духовку. Деко беріть з роз'ємними бортиками.
  5. Збити 250 грам масла міксером, а потім додати згущене молоко і продовжити збивати.
  6. Корж випікся, його не можна перепекать, а то буде занадто сухий.
  7. Агар замочити у воді і поставити на газ, щоб закипіло. У вас вийде тягуча суміш (кисіль), всипати в каструлю цукор, перемішати. Поставити варити на газ, до утворення піни, приблизно п'ять хвилин.
  8. Відокремити білки від жовтків, потрібні білки. Збити міксером білки з сіллю в пишну піну, додати лимонну кислоту, перемішати. Миска повинна бути дуже глибокою. Знову збити, консистенція повинна бути такою, щоб не випала з миски.
  9. Не перестаючи збивати білки, влити гарячий агар, тонким струменем. Він моментально у вас підніметься, так, що з мискою не прогадаєте.
  10. А тепер введіть крем з масла і згущеного молока і перемішайте.
  11. У форму з коржем вилити суфле, розрівняти, постукати деко, щоб зайве повітря пішов, і поставити його в морозильну камеру на 20 хвилин.
  12. У тарілку покладіть шоколад і 50 грам масла, поставте його в мікрохвильовку або на водяну баню і перемішайте, все має бути одного кольору.
  13. Вийняти деко з морозилки і залити шоколадною глазур'ю, нагинаючи деко в різні сторони і поставити в морозилку на 20 хвилин.
  14. Ножем провести по краях листа, щоб відокремити шоколад від листа. А потім зняти бортики і порізати торт на порційні шматочки.
  15. Подавати до столу в охолодженому вигляді і зберігати його в холодильнику. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent