Київський торт - популярний і смачний рецепт крихкого вироби з білкового тіста. Він ніжний на смак, готувати його потрібно з свіжих яєць. Дивіться рецепт з фото, і готуйте з нами. Київський торт - можна купити в кожному магазині, а я рекомендую вам спекти цей кулінарний шедевр. Від виду торта захоплює дух. Такі торти випікають з особливої нагоди, вони різні за змістом і формою, але мета у них одна. Київський торт круглої форми, пропоную рецепт з фотографіями.
Інгредієнти для рецепта «Київський торт»:
- Горіхи кешью - 150 грам
- Борошно - 50 грам
- Яйця - 7 штук
- Сіль - щіпка
- Цукор - 50 грам
- Для крему:
- Молоко - 150 мл
- Масло вершкове - 250 мл
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 1 пакет
- Какао - 1 ст. ложка
- Коньяк - 1 ст. ложка
Як приготувати «Київський торт» в домашніх умовах
-
Процес приготування. Горіхи кешью очищені підсмажити на сковорідці на маленькому вогні 10 хвилин. Подрібнити горіхи, але не занадто дрібно, вони повинні відчуватися в тісті.
-
В горіхи додати борошно і 50 грам цукру. Розмішати сухе тісто.
-
Білки відокремити від жовтків.
-
У білки додавати сіль і збивати міксером на піну.
-
Змішати білкову масу з сухою, розділити на дві половини.
-
Форму для запікання візьміть роз'ємну, застелити її пергаментним папером і вилити білкове тісто. Випікати два коржі при температурі 170 градусів півгодини, а потім сушити при температурі 150 градусів, ще 1,5 години. Ставити в гарячу духовку не відкривати, поки не спечеться корж.
-
Коржі вийняти і покласти остивати, з тістом працюйте акуратно, воно дуже ніжне.
-
Приготуємо крем. У каструлі збити яйце, додати цукор і влити молоко, розмішати і довести до кипіння. Кип'ятити на маленькому вогні 5 хвилин.
-
Поставити крем остивати.
-
Масло порізати на шматочки.
-
Збити в пишну масу масло. З'єднати крем з маслом.
-
Додати в крем коньяк, ванілін і перемішати. Розділити крем на дві половини. В одну додати какао і перемішати.
-
Корж в середині змастити білим кремом. Зверху торт обмазати з усіх боків коричневим кремом.
-
Посипати дрібними горіхами.
-
Торт поставити в холодильник на кілька годин. Приємного апетиту!