Як відомо з багатьох джерел, що солодкі вироби прийшли із сходу і Франції. У них додавали мед, молоко, кунжут і були вони дуже смачні. Торт Зебра, смачний рецепт вироби, яке можна приготувати на свято. Пропоную рецепт з фото. Торт Зебра їх шоколадного і білого тіста, до нього готують ніжні сметанні або заварні креми. Торт на вигляд гарний і корисний, його можна подавати до чаю або кави. Пропоную покроковий рецепт з фотографіями, зебра торт зі сметанним кремом.
Інгредієнти для рецепта «Торт зебра»:
- Цукор - 1 склянка
- Масло вершкове - 250 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сметана - 2 склянки
- Борошно - 350 грам
- Розпушувач - 1,5 ст. ложки
- Какао - 4 ст. ложки
- Для крему:
- Сметана - 2 склянки
- Цукор - 160 грам
- Ванільний цукор - 1 упаковка
- Для глазурі:
- Вершкове масло - 120 грам
- Молоко - 70 мл
- Цукор - 100 грам
- Какао - 4 ст. ложки
Як приготувати «Торт зебра» в домашніх умовах
-
Розм'якшене вершкове масло змішати з цукром. Додати яйця і перемішати міксером.
-
Влити сметану і перемішати.
-
Борошно змішати з розпушувачем і перемішати, додати в основне тісто.
-
Розділити тісто на дві половини, в одну додати какао і перемішати.
-
Форму для випікання змастити маслом, влити в середину ложку темного тіста.
-
Наверх влити біле тісто.
-
І по черзі вливати шоколадне тісто.
-
І біле тісто.
-
Так залити всю форму, поставити форму в духовку і випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
-
У мисці збити сметану з цукром і ванільним цукром, у вас вийде сметанний крем.
-
Спечений корж охолодити і розрізати навпіл, намазати кремом.
-
Накрити другим коржем.
-
Приготувати глазур, масло розтопити, додати молоко, цукор і какао, варити, поки не загусне.
-
Торт зверху змастити глазур'ю з усіх боків.
-
Прикрасити на ваш розсуд, я посипала пудрою і полила гарячим шоколадом. Приємного апетиту!