Торт тірамісу з ароматним і ніжним вершковим сиром. Смачний рецепт має кілька варіантів. Пропоную один з рецептів з фотографіями. Торт тірамісу відомий у світі, його випікають на виставки кращі кондитери світу. Я рекомендую і вам випробувати весь процес приготування на собі і побачити захват їх родичів на їх обличчі. Пропоную покроковий рецепт з фотографіями торт тірамісу.
Інгредієнти для рецепта «Торт тірамісу»:
- Борошно -350 грам
- Яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 1 пачка
- Сода харчова - 0,5 ч. ложки
- Масло - 150 грам
- Сіль - щіпка
- Цукор -250 грам
- Ванільний цукор - 1 упаковка
- Вершки - 150 мл
- Для сиропу:
- Вода - 0,5 склянки
- Цукор - 0,5 склянки
- Персиковий сік - 30 мл
- Кава розчинна - 2 ст. ложки
- Окріп - 20 мл
- Для крему:
- Сир маскарпоне - 250 грам
- Пудра цукрова - 0,5 склянки
- Сік персиковий - 30 мл
- Вершки - 250 мл
- Шоколад чорний - 100 грам
Як приготувати «Торт тірамісу» в домашніх умовах
-
Приготуємо тісто. Просіяти борошно в миску, додати розпушувач і соду, перемішати. В іншому посуді збити цукор з маслом кімнатної температури і вводити по одному яйцю, збивати міксером. Суху масу з'єднати з основною. Перемішати і розділити тісто на дві половини. Випікати кожен корж за 20 хвилин, при температурі 200 градусів.
-
У вас вийдуть такі коржі.
-
Кава розчинна залити окропом.
-
Для просочення, розчиніть цукор у воді, додайте персикової сік, потім остудити і змішати з кавою.
-
У мисці міксером збити сир з пудрою і додайте сік.
-
Коржі просочити.
-
Половину меншу кремової начинки намазати на перший корж.
-
Трохи кавового сиропу для просочення влити в крем і перемішати.
-
Покласти другий корж і ретельно змастити його кремом з боків і зверху.
-
Посипати тертим шоколадом.
-
Подавати торт тірамісу до чаю. Приємного апетиту!