Торт п'яна вишня має багато назв у різних кулінарних книгах. На вигляд це красивий і смачний торт, давайте приготуємо і перевіримо, чи так це. Дивіться покроковий рецепт з фото. Смачний рецепт торт п'яна вишня буде прикрасою святкового столу. У великій кількості торт п'яна вишня не рекомендую вживати дітям. Пропоную покроковий рецепт з фотографіями ароматного чаю.
Інгредієнти для рецепта «Торт п'яна вишня»:
- Борошно -1 склянка
- Яйце - 8 штук
- Цукор - 250 грам
- Какао - 4 ст. ложки
- Вишня - 500 грам (консервована)
- Лікер - 100 мл
- Масло вершкове 240 грам
- Цукор - 250 грам
- Молоко - 150 мл
- Шоколад - 30 грам
- Горіхи - 30 грам
Як приготувати «Торт п'яна вишня» в домашніх умовах
-
Заздалегідь вишню залити лікером, на ніч, а ще краще, якщо у вас є настоянка з вишні. Приготуємо тісто. Білки відокремити від жовтків.
-
Білки збити в пишну масу, додайте кілька гранул лимонної кислоти.
-
Додайте цукор і збивайте далі.
-
Вводити по одному жовтку, не перестаючи збивати масу.
-
Додати какао і перемішати.
-
Вилити тісто в підготовлену форму для запікання, змащену олією
-
Корж випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.
-
Коли корж охолоне, розрізати його навпіл.
-
З нижньої частини злегка вийняти м'якоть, щоб залишились бортики
-
Дивіться, як на фото.
-
Вишню покласти на сито, щоб пішла рідина, м'якоть коржа розім'яти в мисці змішати з вишнею.
-
Додати до вишні і тіста половину крему і розмішати.
-
Заповнити сумішшю нижній корж, якого обрали м'якоть.
-
Накрити другою половиною коржа, змастити кремом боки і верх торта. Потерти наверх торта шоколад і посипати дрібно порубаними горіхами. Приємного апетиту!