Люди не знають точного місця народження торта. Є версія, що торт народився в Греції, там були знайдені торти, виготовлені з м'ятих зерен. Банановий торт дуже смачний і швидкий у приготуванні десерт. В наш час країною тортів по праву вважається Франція. Готуємо дуже просто вдома без витрат!
Інгредієнти для рецепта «Шоколадно-банановий торт»:
- Борошно - один стакан.
- Розпушувач - одна чайна ложка.
- Яйця - чотири штуки.
- Цукор - один стакан.
- Сметана - один стакан.
- Вершкове масло - двісті грам.
- Банани - чотири штуки.
- Очищені волоські горіхи - сто грам.
- Молоко - п'ятсот мілілітрів.
- Цукор - двісті грам.
- Ванільний цукор - одна чайна ложка.
- Жовтки - чотири штуки.
- Борошно - п'ятдесят грам.
Як приготувати «Шоколадно-банановий торт» в домашніх умовах
-
Яйця з цукром збийте міксером до білого кольору, продовжуючи збивати, додайте вершкове масло і сметану, нагріту до кімнатної температури.
-
Час від часу додавайте просіяне борошно і розпушувач, збивайте до однорідності. Далі розділіть тісто на три однакові частини.
-
Потім форму діаметром двадцять чотири сантиметри застелите пергаментом змазаним маслом, влийте одну частину тіста і поставте в духовку, розігріту до ста дев'яносто градусів приблизно на двадцять хвилин. Так само треба спекти ще два коржі.
-
Поки коржі печуться треба приготувати крем.
-
Закип'ятіть молоко, зніміть з вогню і дайте йому охолонути.
-
Далі в сотейнику ретельно розітріть жовтки з цукром і борошном, помішуючи без зупинки, влийте гаряче молоко.
-
Після цього сотейник поставте на слабкий вогонь і варіть, безперервно помішуючи до загустіння, варитися повинно близько восьми хвилин.
-
Очистіть банани від шкірки і наріжте їх тонкими кружальцями. Наріжте горіхи ножем, великими крихтами.
-
Всі коржі змастіть приготованим кремом. На два коржі зверху викладіть гуртки бананів.
-
Покладіть коржі один на одного і посипте верхній корж горіховою крихтою. Торт має простояти в холодильнику мінімум два чосу.