Новорічні свята закінчилися. На цукерки дивитися вже не хочеться, а от чай з легеньким тортом те, що потрібно. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом такого тортика. А печеться він дуже швидко, вірніше смажиться на сковороді. Отже, про все по порядку.
Інгредієнти для рецепта «Торт на сковороді»:
- яйця - 3 штуки
- цукор - 1 стакан
- борошно - 3,5-4 склянки
- маргарин - 2 столові ложки
- сода - 2/3 чайної ложки погасити оцтом
- сіль - щіпка
- молоко - 1 літр
- яйця - 3 штуки
- борошно - 4 столові ложки
- цукор - 1 стакан
- ванілін - 1 пакетик
Як приготувати «Торт на сковороді» в домашніх умовах
-
Для початку приготуємо тісто для нашого торта.
-
Для цього трохи збиваємо яйця з цукром.
-
До цієї суміші додаємо дрібку солі, соду, гашену оцтом, і 2 столові ложки маргарину. Маргарин попередньо потрібно розтопити.
-
Все гарненько перемішуємо. После цього поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.
-
Формуємо з тіста колобок і залишаємо його відпочивати на 20 хвилин.
-
Поки тісто підходить, займемося приготуванням крему. Я зробила звичайний заварний крем. Для його приготування необхідно розтерти яйця з цукром, додати борошно. Отриману суміш розвести молоком і все добре перемішати. Поставити на плиту, на повільному вогні довести до кипіння. При цьому крем потрібно постійно помішувати, щоб він не пригорів. Коли крем загусне і стане потрібної нам консистенції, знімаємо з вогню. Додаємо пакетик ваніліну. Добре перемішуємо і відставляємо. Коли крем охолоне, в нього можна покласти 250 грам вершкового масла і добре збити.
-
Розкачуємо наші шматочки. Не забуваємо про борошно. Щоб наше тісто не прилипло до столу.
-
На попередньо нагріту сковороду відправляємо наші коржі смажитися (я перекладала коржі при мощі качалки). Сковороду маслом змащувати не потрібно. Готуємо коржі на сухій сковороді, на середньому вогні. На «випікання» коржів у мене пішло всього п'ятнадцять хвилин. Погодьтеся, що в духовці вони готувалися б набагато довше.
-
Готовим коржам надаємо круглу форму, використовуючи тарілку потрібного діаметру. Залишки перетираємо в крихту. Для цієї мети я використовувала м'ясорубку.
-
Рівні круглі коржі рясно змащуємо кремом.
-
Готовий торт посипаємо сухарями і залишаємо просочуватися мінімум на три години. Найкраще залишити на ніч.
-
Торт виходить смачним і легким. Приємного апетиту!