З самого простого і улюбленого пісочного печива можна легко приготувати смачний і корисний торт без випічки. Сухофрукти, (курага, родзинки, чорнослив, фініки, банани), які можна змішати з сиром не тільки додають торту свій неповторний смак, але і дуже корисні для організму, особливо для дитячого. Після тривалого наполягання торт набуває насичений ванільно-фруктовий аромат і смак доданих фруктів.
Свіжий банан відмінно поєднується з сирно-масляним кремом і, що цікаво, з часом зовсім не темніє ;-) Улюблений торт дитинства!
Інгредієнти для рецепта «Торт Карпати з бананом без випічки.»:
- 2 пачки сиру (460 г)
- 150 г вершкового масла
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 ст. л. цукрової пудри або цукру
- 1 великий банан
- 1 ст. л. какао (з гіркою)
- 2 пачки пісочного ванільного печива (380 г - 40 шт.)
- 100 мл холодної міцної несолодкого чаю (або кава)
- пергамент
Як приготувати «Торт Карпати з бананом без випічки.» в домашніх умовах
-
Як приготувати сирно-масляний крем? Розм'якшене вершкове масло збийте в блендері з цукром, а краще з цукровою пудрою, поки масло не побіліє.
Потім додайте ванільний цукор і сир в два-три прийоми, збивайте до отримання гладкої маслянистої консистенції. Розділіть сирно-масляний крем на три частини. Якщо у вас сир крупинками, протріть його через сито. 2. Налийте в мисочку холодний міцний несолодкий чай. Покладіть на стіл пергамент розміром 4х4 або 4х5 печенюшек.
-
Кожну печенюшку умочіть з двох сторін в холодному чаї протягом 1-2 секунд і відразу ж викладайте їх на пергамент у вигляді прямокутника (або квадрата, як у мене). У теплій або гарячої рідини печиво моментально «розповзеться».
-
Змастіть 1/3 частиною сирно-масляного крему перший ряд печива.
-
На сирний шар викладіть другий ряд печива, також швидко вмочують його в чай. Змастіть другий шар печива ще 1/3 частиною сирно-масляної суміші, посередині покладіть очищений банан.
-
Підніміть краю пергаменту вздовж банана і, знизу підтримуючи руками, надайте торту форму трикутника. Злегка, щоб не розчавити печиво, притисніть його.
-
У решту третю частину сиру додайте какао і добре розмішайте його з сирним кремом. Змастіть зовнішню частину торта кремом з какао.
Потім візьміть ложку і тильною стороною опускайте на крем і різко піднімайте її, вийдуть горбки. Коротше, злегка поплещіть ложкою по крему, щоб вийшли горбки. Поставте торт в холодильник на ніч або дайте йому настоятися 5-6 годин. Посипте торт цукровою пудрою або кокосовою стружкою і назвіть «Зимові Карпати»
-
Приємного апетиту!