Інгредієнти для приготування медовика:
• Дві столові ложки натурального меду
• Чотири столові ложки пшеничного борошна вищого гатунку
• Дві склянки цукор-піску
• Три курячих яйця
• 70 грам вершкового масла
• Дві чайних ложки харчової соди
• 500 мл сметани
• Трохи чорносливу
І так приступаємо:
• Ставимо каструлю на вогонь з невеликою кількістю теплої води. Зверху кладемо на неї миску і розтоплюємо вершкове масло. Після цього кладемо туди мед і висипаємо склянку цукру. Ретельно все перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додаємо туди чайну ложку соди, гашеної в одній столовій ложці оцту. Знову все заважаємо, поки маса не збільшиться в кілька разів обсязі.
• Потім знімаємо миску з вогню і трохи охолоджуємо. Розбиваємо курячі яйця збиваємо їх і поміщаємо разом з пшеничним борошном у ту ж миску. Замішуємо тісто гарненько, а після ділимо його рівними частинами. Тепер розкачуємо на столі просыпанным борошном тонкий пласт з кожної частини тесту. Ложем на тісто перевернуту тарілку і вирізаємо коло.
• Потім посипаємо борошном деко і переносимо на нього акуратно тісто. Тепер випікаємо кожен корж в духовці до коричневого кольору. Температура в духовці повинна бути не більше 200 градусів. Готові коржі складаємо на столі для охолодження, а цим часом готуємо крем для торта.
• Збиваємо в глибокій мисці сметану зі склянкою цукру. Попередньо замочуємо в гарячій воді чорнослив, а потім промиваємо його і нарізаємо дрібними шматочками. Тепер беремо плоске блюдо, кладемо на нього перший корж, зверху намазуємо кремом і покриваємо чорносливом.
• Після цього ложем інший корж, крем і так до кінця, але при цьому чорнослив ложем через один корж. Беремо обрізки з під торта, перетираємо їх у крихту і посипаємо ними вгору і боки торта. Ставимо його в холодильник на кілька годин, після чого можна подавати цей чудовий і дуже м'який торт до столу.