Інгредієнти:
Тісто:
• Масло вершкове - 130г
• Цукор - 200г
• Яйця - 3шт
• Борошно - 200г
• Сода - 1/2 ст. ложки
• Лимонний сік
Крем:
• Густа жирна сметана - 300г
• Цукор - 100г
• Банан - 1шт
Прикраса:
• Шоколад - 50г
• Ягідний сироп - 2 ст. ложки
• Свіжі ягоди
Приготування:
• Масло вершкове розтоплюється, в нього додається цукор, перемішують.
• Потім додайте яйця по одному і при постійному помішуванні.
• Сода гаситься лимонним соком і додається в масу.
• Борошно просеянная додається при постійному помішуванні і невеликими порціями.
• Тісто виливається у форму і ставиться в розігрітий духову шафу.
• Випікається 30 хвилин при температурі 200оС.
• Готовий корж остуджується, розрізається на дві частини по горизонталі так, щоб вийшло 2 коржа.
• Сметана змішується з цукром і залишають хвилин на 20 для розчинення останнього.
• Нижній корж перекладається на блюдо і просочується сметанним кремом.
• Потім на крем викласти нарізаний кружечками банан.
• Другий корж нарізати невеликими шматочками, кожен шматочок мачає в крем і викладається на шар банана у вигляді гірки.
• Торт ставлять у холодильну камеру хвилин на 30-40 для просочення.
• Потім торт поливається розтопленим шоколадом, полуничним сиропом.
• Прикрашається торт свіжими ягодами і залишають на кілька годин для застигання шоколаду та просочення.
• Готовий торт перед подачею нарізати.
Приємного апетиту!