Напередодні такого прекрасного свята, як Великдень ми починаємо пекти паски. Для тих, хто вперше зібрався спробувати себе в цій справі, пропонуємо паску великодній (рецепт для духовки)
Інгредієнти для рецепта «Паска великодня (рецепт для духовки)»:
- 1,5 склянки цукру;
- 1 пакетик ваніліну;
- 2.5 склянки молока;
- 200 грам вершкового масла;
- 1.5 кілограма борошна;
- 1пакетік сухих дріжджів;
- 300 грам цукатів або родзинок;
- 6 курячих яєць;
- 0,5 склянки цукру;
- 2 яєчних білка;
- Кілька крапель лимонного соку;
Як приготувати «Паска великодня (рецепт для духовки)» в домашніх умовах
-
Крок перший. Розм'якшуємо вершкове масло виделкою. Підігріваємо молоко, розводимо в ньому дріжджі. Додаємо до молока 3.5 склянки борошна і дві столові ложки цукру. Замішуємо тісто, трохи густіше, ніж на оладки.
-
Крок другий. Накриваємо тісто рушником, ставимо в тепле місце на півгодини. Цим часом відокремлюємо жовтки від білків у яйцях. Два білка залишаємо для глазурі, а решта все розтираємо з цукром і вводимо в тісто. Перемішуємо.
-
Крок третій. Додаємо розм'якшене масло, знову перемішуємо. Вводимо в тісто решту борошна, замішуємо тісто. Ставимо його знову ж таки в тепле місце на деякий час.
-
Крок четвертий. Замочуємо в гарячій воді родзинки на 20 хвилин. Потім воду зливаємо, сушимо родзинки на серветці. Додаємо родзинки в тісто, що підійшло. Можна також додати дрібно порізані цукати. Втручаємося ретельно їх в тісто.
-
Крок п'ятий. Залишаємо на 45 хвилин підніматися тісто. Готуємо цим часом форми для пасок. Я використовувала маленькі каструльки. Каструлі потрібно брати без малого напилення всередині, тоді паски НЕ будуть до них липнути.
-
Крок сьомий. Паску можна випекти і в мультиварки, для цього помістимо тісто у змащену маслом чашу мультиварки, включимо режим * підігрів * на 30 хвилин, потім режим * випічка * на 60 +40 хвилин.
-
Крок восьмий. Потім акуратно виймаємо його з чаші і поливаємо білковою глазур'ю. Для глазурі, збиваємо залишені білки і змішуємо їх з цукром. Приємного апетиту!