Яка ж Пасха без високого, пишного здобного і солодкого паски? У традиційному стилі його не приготуєш, але так хочеться .... І тут на допомогу приходить лише винахідливість і наша незамінна сучасна техніка .... Яку паску виявиться смачніше? А який з них простіше готувати? Щоб це з'ясувати, зробимо дві паски одночасно і об'єктивно порівняємо результат
Інгредієнти для рецепта «Паска великодня в мультиварці і духовці»:
- Сухі дріжджі - 2 чайні ложки;
- Борошно - 500 г;
- Сухе молоко - 1 столові ложки;
- Вершкове масло - 150 г;
- Сіль - ½ чайної ложки;
- Цукор - 1 склянка;
- Коньяк - 2 ст.л. (Горілкою не замінювати);
- Ванільний цукор - 1 пакетик;
- Куряче яйце-3 штуки;
- Вода - 1 склянка;
- Ізюм - ¾ склянки;
- Білок курячого яйця - 1 штука;
- Цукрова пудра - 50 г;
- Кольорова посипання;
- Сіль - щіпка;
Як приготувати «Паска великодня в мультиварці і духовці» в домашніх умовах
-
Крок перший: перевіримо наявність інгредієнтів для паски, підготуємо продукти, наллємо в чашу хлібопічки теплу воду.
-
Крок другий: насиплемо дріжджі, до них додамо цукор, сіль і сухе молоко.
-
Крок третій: зіб'ємо яйце віночком і додамо туди ж, наллємо коньяк.
-
Крок четвертий: додамо розтоплене масло. добре промиємо родзинки, покладемо його в вийшла суміш.
-
Крок п'ятий: в останню чергу покладемо просіяне борошно. встановимо на хлібопічці режим «Дріжджове тісто» і чекаємо, поки воно підніметься.
-
Крок шостий: якщо тісто піднялося недостатньо, залишимо його в закритій відключеною хлібопічці ще на годину. змажемо прогріту чашу мультиварки маслом і перекладемо в неї тісто.
-
Крок сьомий: Далі можна зробити двома шляхами: випікати паску в духовці або в мультиварки. Тому далі розділимо кроки на два етапи: залишимо тісто в чаші для вистоювання хвилин на 20. разогріемо камеру до 180оС, і помістимо в неї чашу, заповнену тістом.
-
Крок восьмий: розігріємо духовку до 180о, поставимо в неї расстоявшихся тісто. Поставимо в неї нашу чашу, виставимо режим «Випічка» на 80 хвилин. Поки випікається паску займемося приготуванням глазурі:відокремимо білок від жовтка.
-
Крок дев'ятий: додамо до білка сіль і зіб'ємо міксером до утворення піни, додамо цукрову пудру, продовжимо збивання. перевіримо готовність глазурі, при перевертанні посуду вверх дном вона не належна стікати зі стінок і капати.
-
Крок десятий: виймаємо випекшу паску з духовки. виймаємо його з чаші, для цього перевернемо чашу на обробну дошку.
-
Крок одинадцятий: викладемо паску на тарілку, остудити. нанесемо глазур, розрівняти її по поверхні.
-
Крок дванадцятий: прикрасимо верх кондитерської посипкою і порізаними горіхами. розріжемо паску, подамо.
-
Крок тринадцятий: Тепер печемо паску в мультиварці. викладаємо тісто в чашу. ставимо чашу в мультиварку, закриємо кришку.
-
Крок чотирнадцятий: встановлюємо режим «Випічка» на півтори години. перевіримо готовність паски зубочисткою, при необхідності допікаємо ще в тому ж режимі ще 15 хвилин. дістаємо чашу з мультиварки, перевернемо її на обробну дошку. знову перевіримо готовність паски зубочисткою.
-
Крок п'ятнадцятий: переконаємося, що паску вийшов добре пропечений, незважаючи на те, що у нього немає рум'яної верхньої скоринки. покриємо паску глазур'ю, прикрасимо. Порівняємо результат: паска з мультиварки зліва. остиглі паски в розрізі. на наступну добу. Паска з мультиварки кілька осів. дегустуємо обидва паски.розріз паски з мультиварки. розріз паски з духовки.