Для цієї страви практично завжди в холодильнику є необхідні продукти, тому рецепт: хмиз на кефірі дуже стати в нагоді, якщо ви задумали попити чаю з чимось солоденьким. Смачний рецепт без витрат!
Інгредієнти для рецепта «Рецепт хмиз»:
- Борошно (просеянная) - 3стакана
- Кефір 3,2% жирності - 1 стакан
- Яйце - 1шт
- Масло в тісто - 3ст. л
- Сіль і сода - 0,5год. л
- Цукровий пісок або пудра - 3ст. л
Як приготувати «Рецепт хмиз» в домашніх умовах
-
Замішуємо тісто. Робить його не дуже жорстким, трохи м'якше, ніж на пельмені.
-
Дуже ретельно його вимішуємо і залишаємо під серветкою відпочити хвилин на 15-20.
-
Тісто розгортаємо в пласт, приблизно 6-7 мм завтовшки і ріжемо його на рівні ромбики.
-
На кожному ромбі робимо поздовжній розріз прямо посередині і загортаємо в цей розріз один куточок.
-
У глибокій сковороді сильно розігріваємо олію.
-
У масло по кілька штук закладаємо наші ромбики. Слідкуйте, щоб їх не було занадто багато за один прийом.
-
Хворост дуже роздувається під час смаження і йому може не вистачити місця.Смажимо наш хмиз до красивої «золотистости» і виймаємо на паперовий рушник.
-
Смажимо наш хмиз до красивої «золотистости» і виймаємо на паперовий рушник.
-
Після того, як красиві ромбики охололи, можна їх посипати цукровою пудрою. Відмінний і ніколи не набридають десерт до чаю готовий.