Якщо у вас був великий річний урожай гарбуза, і ви вже не знаєте, що приготувати, тобто відмінний спосіб її використання - це запіканка. Гарбузову запіканку добре подавати на сніданок з ароматною кавою або чаєм, а також на вечерю після трудового робочого дня.
Інгредієнти для рецепта «Гарбузова запіканка»:
- гарбуза 500 грам
- яблук 150 грам
- яйця 2 штуки
- вершкового масла 150 грам
- 0,5 склянки манки
- цукру 1 їдальня ложка
- ванілін
- сіль за смаком
- щіпку соди або розпушувача
Як приготувати «Гарбузова запіканка» в домашніх умовах
-
На початку приготування дістаньте масло з холодильника, щоб воно розтануло і стало м'яким.
-
Після чого гарбуз почистіть, помийте, поріжте на шматочки будь-якого розміру.
-
Чищену гарбузу покладіть в каструлю.
-
У каструлю налийте води, щоб вона прикривала гарбуз, накрийте кришкою, поставте на вогонь. Коли закипить, зменшіть вогонь до малого і варіть 15-20 хвилин.
-
Спробуйте гарбуз виделкою. Якщо гарбуз м'яка, значить зварилася. Злийте воду.
-
Додайте в зварений гарбуз сіль і потолките її товкачем.
-
Залиште товчену гарбуз остуджуватися.
-
Поки вариться гарбуз, візьміть яблука помийте, очистіть їх від шкірки і наріжте на крупній тертці.
-
Яйця, цукор і щіпку солі збийте вінчиком, міксером або блендером.
-
Викладіть у велику миску охолоджений гарбуз, терті яблука, талое масло, манку, ванілін і все ретельно перемішайте.
-
Додайте в миску збиті яйця з цукром і акуратно вмішайте в тісто.
-
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поки духовка розігрівається, візьміть пергамент для випічки, змастіть його маслом і застелити їм деко.
-
Надішліть отримане тісто у форму і поставте в добре розігріту духовку для випікання на 30 хвилин.
-
Коли запіканка почне підрум'янюватися, значить пора діставати з духовки. Посипте зверху цукровою пудрою і можна подавати. За бажанням кожен шматочок можна прикрасити полуничкою, малиною або будь-яким іншим фруктом на ваш смак. Приємного апетиту!