» » » Гарбузова запіканка

Гарбузова запіканка

Оцінка 4 з 5
Якщо у вас був великий річний урожай гарбуза, і ви вже не знаєте, що приготувати, тобто відмінний спосіб її використання - це запіканка. Гарбузову запіканку добре подавати на сніданок з ароматною кавою або чаєм, а також на вечерю після трудового робочого дня.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Гарбузова запіканка»:

  • гарбуза 500 грам
  • яблук 150 грам
  • яйця 2 штуки
  • вершкового масла 150 грам
  • 0,5 склянки манки
  • цукру 1 їдальня ложка
  • ванілін
  • сіль за смаком
  • щіпку соди або розпушувача

Як приготувати «Гарбузова запіканка» в домашніх умовах

  1. На початку приготування дістаньте масло з холодильника, щоб воно розтануло і стало м'яким.
  2. Після чого гарбуз почистіть, помийте, поріжте на шматочки будь-якого розміру.
  3. Чищену гарбузу покладіть в каструлю.
  4. У каструлю налийте води, щоб вона прикривала гарбуз, накрийте кришкою, поставте на вогонь. Коли закипить, зменшіть вогонь до малого і варіть 15-20 хвилин.
  5. Спробуйте гарбуз виделкою. Якщо гарбуз м'яка, значить зварилася. Злийте воду.
  6. Додайте в зварений гарбуз сіль і потолките її товкачем.
  7. Залиште товчену гарбуз остуджуватися.
  8. Поки вариться гарбуз, візьміть яблука помийте, очистіть їх від шкірки і наріжте на крупній тертці.
  9. Яйця, цукор і щіпку солі збийте вінчиком, міксером або блендером.
  10. Викладіть у велику миску охолоджений гарбуз, терті яблука, талое масло, манку, ванілін і все ретельно перемішайте.
  11. Додайте в миску збиті яйця з цукром і акуратно вмішайте в тісто.
  12. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поки духовка розігрівається, візьміть пергамент для випічки, змастіть його маслом і застелити їм деко.
  13. Надішліть отримане тісто у форму і поставте в добре розігріту духовку для випікання на 30 хвилин.
  14. Коли запіканка почне підрум'янюватися, значить пора діставати з духовки. Посипте зверху цукровою пудрою і можна подавати. За бажанням кожен шматочок можна прикрасити полуничкою, малиною або будь-яким іншим фруктом на ваш смак. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
  • 5 жовтня 2014 10:09
Нарешті знайшла запіканку без молочних продуктів(у дитини алергія) Дкую Вам, будемо пробувати!
  • 20 вересня 2014 23:19
Дякую вам, сьогодні готував; пиріг справді був дуже смачний (=