Є в пустелях дуже цікаве явище: коли випадають дощі, гіпс, знаходиться в піску, йде вглиб і утворює кристали у вигляді розеток, нагадують троянди. Ці красиві гіпсові освіти незмінно привертають увагу мандрівників, а в деяких країнах навіть є символом незгасною любові і подаються в День всіх закоханих. Французи цей символ втілили в надзвичайно смачне шоколадне печиво, але вони печуть його зазвичай на Різдво і люблять дарувати своїм родичам і знайомим. Печиво це готується, на диво, елементарно. Ніяких особливих інгредієнтів не потрібно, був би в наявності шоколад та яка-небудь «хрустяшка», наприклад, кукурудзяні пластівці або повітряний рис. Я приготувала печиво двох видів. Перше з додаванням апельсинової цедри, друге - з фініками. Відразу скажу, що з цедрою - просто мегавкуснейшее, з фініками теж непогано, але солодкувато.
Інгредієнти для рецепта «Печиво "Троянда пустелі"»:
- 1 плитка шоколаду,
- 50 г кукурудзяних пластівців,
- 1 апельсин,
- 30 г вершкового масла.
- Інгредієнти для печива з фініками:
- 1 плитка шоколаду,
- 50 г кукурудзяних пластівців,
- 60 г фініків,
- 30 г вершкового масла.
Як приготувати «Печиво "Троянда пустелі"» в домашніх умовах
-
Спочатку натремо цедру. Апельсин попередньо потрібно ретельно вимити гарячою водою.
-
Шоколад можна взяти будь - молочний, чорний або білий. Я взяла темний шоколад з високим вмістом какао. Шоколадну плитку ламаємо на шматочки, додаємо вершкове масло і ставимо каструльку на водяну баню для розплавлення. Вода до денця посуду з шоколадом не повинна доходити, щоб шоколад не перегрівся і маса вийшла шовковистою.
-
Додаємо апельсинову цедру в розплавлений шоколад і розмішуємо.
-
Потім всипаємо кукурудзяні пластівці. Їх потрібно перемішати так, щоб пластівці залишилися цілими і не раскрошились.
-
Розкладаємо шоколадну масу з пластівцями в силіконову форму для кексів. По одній столовій ложці буде достатньо. Якщо форми немає, можна просто викладати лепешечками на папір для випічки. Даємо застигнути 10 хвилин в холодильнику.
-
З фініками практично все те ж саме. Спочатку нарізаємо фініки.
-
Фініки потрібно змішати з пластівцями, а то вони липкі і можуть в шоколаді збитися в грудку.
-
Як і в першому випадку, розтоплюємо шоколад з маслом на водяній бані.
-
Потім суміш пластівців з фініками перемішуємо з шоколадом.
-
Цю порцію теж кладемо в формочки для кексів і даємо застигнути.
-
Якщо справа дійде до зберігання (у чому я сумніваюся), то можна покласти його в закритий контейнер - і в холодильник, але, швидше за все, печиво зникне, не встигнувши з'явитися! Ви не уявляєте, яке воно чудове на смак, особливо з цедрою, хрумтить і тане в роті - відчуття нереальні!
-
Приємного апетиту!