» » » Печиво "Троянда пустелі"

Печиво "Троянда пустелі"

Оцінка 4 з 5
Є в пустелях дуже цікаве явище: коли випадають дощі, гіпс, знаходиться в піску, йде вглиб і утворює кристали у вигляді розеток, нагадують троянди. Ці красиві гіпсові освіти незмінно привертають увагу мандрівників, а в деяких країнах навіть є символом незгасною любові і подаються в День всіх закоханих. Французи цей символ втілили в надзвичайно смачне шоколадне печиво, але вони печуть його зазвичай на Різдво і люблять дарувати своїм родичам і знайомим. Печиво це готується, на диво, елементарно. Ніяких особливих інгредієнтів не потрібно, був би в наявності шоколад та яка-небудь «хрустяшка», наприклад, кукурудзяні пластівці або повітряний рис. Я приготувала печиво двох видів. Перше з додаванням апельсинової цедри, друге - з фініками. Відразу скажу, що з цедрою - просто мегавкуснейшее, з фініками теж непогано, але солодкувато.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Печиво "Троянда пустелі"»:

  • 1 плитка шоколаду,
  • 50 г кукурудзяних пластівців,
  • 1 апельсин,
  • 30 г вершкового масла.
  • Інгредієнти для печива з фініками:
  • 1 плитка шоколаду,
  • 50 г кукурудзяних пластівців,
  • 60 г фініків,
  • 30 г вершкового масла.

Як приготувати «Печиво "Троянда пустелі"» в домашніх умовах

  1. Спочатку натремо цедру. Апельсин попередньо потрібно ретельно вимити гарячою водою.
  2. Шоколад можна взяти будь - молочний, чорний або білий. Я взяла темний шоколад з високим вмістом какао. Шоколадну плитку ламаємо на шматочки, додаємо вершкове масло і ставимо каструльку на водяну баню для розплавлення. Вода до денця посуду з шоколадом не повинна доходити, щоб шоколад не перегрівся і маса вийшла шовковистою.
  3. Додаємо апельсинову цедру в розплавлений шоколад і розмішуємо.
  4. Потім всипаємо кукурудзяні пластівці. Їх потрібно перемішати так, щоб пластівці залишилися цілими і не раскрошились.
  5. Розкладаємо шоколадну масу з пластівцями в силіконову форму для кексів. По одній столовій ложці буде достатньо. Якщо форми немає, можна просто викладати лепешечками на папір для випічки. Даємо застигнути 10 хвилин в холодильнику.
  6. З фініками практично все те ж саме. Спочатку нарізаємо фініки.
  7. Фініки потрібно змішати з пластівцями, а то вони липкі і можуть в шоколаді збитися в грудку.
  8. Як і в першому випадку, розтоплюємо шоколад з маслом на водяній бані.
  9. Потім суміш пластівців з фініками перемішуємо з шоколадом.
  10. Цю порцію теж кладемо в формочки для кексів і даємо застигнути.
  11. Якщо справа дійде до зберігання (у чому я сумніваюся), то можна покласти його в закритий контейнер - і в холодильник, але, швидше за все, печиво зникне, не встигнувши з'явитися! Ви не уявляєте, яке воно чудове на смак, особливо з цедрою, хрумтить і тане в роті - відчуття нереальні!
  12. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
  • 16 серпня 2014 00:17
ММмммм... Дуже апетитно)