Обожнюю запах і смак цедри у випічці. Аромат при приготуванні варто просто чарівний! Додати до них ще й запах хвої і відчуваєш себе як у казці. Тут же з'являється настрій та Різдвяний дух! Сьогодні пропоную і вам влаштувати вдома ароматні посиденьки з печивом і чаєм. Рецепт, як зазвичай, до неподобства простий. Зате випічка виходить ніжною, ароматною. До чаю або кави підходить як не можна до речі. Залучити діточок можна, тільки не малюків, так як тісто досить липке і в'язке. Відмивати потім знадобиться не тільки кухню, але і себе разом з дитиною.
Інгредієнти для рецепта «Печиво апельсиново-медове пісне»:
- 2 апельсина
- 2 ст.л. рослинної олії
- 100 р меду
- 100 р цукру
- 1/4 ч.л. солі
- 2 склянки борошна
- 1 ч.л. розпушувача
Як приготувати «Печиво апельсиново-медове пісне» в домашніх умовах
-
Апельсини, що дивно, вся наша сім'я не любить. В пошані у нас мандарини. Але ось випічка з апельсинами розлітається дуже швидко. З цього ароматного фрукта і почнемо. Для початку їх потрібно ретельно вимити з губкою і обдати окропом.
-
Потім знімаємо цедру. Зробити це можна або на самій дрібній тертці, або спеціальним кухонним приладом.
-
Цитрусові позбавляєм від шкірки, і від білої прошарку теж. Всю м'якоть перебиваємо блендером в кашку. В ній же розчиняємо мед.
-
Змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, розпушувач. При бажанні можна додати трохи кориці.
-
Поступово вливаючи апельсинову кашку, замішуємо тісто. Не забуваємо додати апельсинову цедру.
-
По консистенції тістова маса повинна бути тягучою, не дуже густий. Викладати на деко можна двома способами: використовуючи дві чайні ложки формуємо овали, викладаємо на пергаментний папір. Або використовуючи кондитерський мішок, як зробила це я.
-
Декоруємо на свій розсуд. Можна використовувати горіхи, родзинки, кокосову стружку, мак, кунжут... Випікаємо печиво близько 12 хвилин при 180 градусах.
-
Такий варіант випічки відмінно підійде як дітям, так і дорослим в якості перекусу.