Скажіть-но, дорогі читачки, що ви консервуєте в банках? Можу припустити, що овочі і фрукти, ну, і, може бути, хто-то робить тушонку. А випічку ви консервувати пробували? Ні-ні, не смійтеся і не дивуйтеся, я серйозно! Перед європейським Різдвом я помітила, що на французьких сайтах багато говориться про подарунковій випічці. У баночках господині збирають красиві набори з інгредієнтів, що супроводжують їх рецептами, оформляють стрічками і дарують на Різдво. Хороша ідея, цілком можна скористатися, але коли я стала зустрічати готову випічку в баночках, я була взагалі убита наповал. Вірите, кекс, який я сьогодні хочу вам показати, за твердженням автора, можна зберігати в банку цілих півроку?!! Хотілося б перевірити, але у мене всі кекси зникли до наступного дня, настільки оригінальною подачею і своїм смаком вони вразили моїх домочадців. До Нового року ще кілька днів, і якщо ви ще бігаєте в пошуках подарунків, не скидайте цей варіант з рахунків.
Інгредієнти для рецепта «Консервована випічка в подарунок»:
- 250 борошна,
- 300 г сиру,
- 150 г вершкового масла,
- 1 ст. цукру,
- 3 яйця,
- 2 ч.л. розпушувача,
- 1 ст.л. апельсинової цедри,
- 30 г шоколадних крапель.
Як приготувати «Консервована випічка в подарунок» в домашніх умовах
-
Готується кекс так само, як зазвичай. Спочатку потрібно збити яйця з цукром дочиста.
-
В яєчну масу кладемо сир і шматочки вершкового масла, збиваємо.
-
Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо в рідку масу, тісто має вийти досить густим.
-
В кінці натираємо цедру з апельсина і додаємо шоколадні краплі, обережно перемішуємо. Якщо немає крапель, можна додати маленькі шматочки шоколаду.
-
Беремо чисті вимиті і висушені баночки, бажано з широким горлечком. У мене було дві пів-літрових і чотири - по 0,35. Тісто кладемо не більше, ніж на третину об'єму, інакше почне виповзати з банки.
-
Застеляємо деко двома шарами паперу для випічки, ставимо банки і відправляємо випікати при температурі 180 градусів. Час випічки 35-45 хвилин. Готовність перевіряємо, як зазвичай, дерев'яною паличкою.
-
Як тільки кекси будуть готові, їх потрібно відразу закрутити кришками і перевернути, як ми зазвичай робимо при консервуванні.
-
Коли баночки охолонуть, їх можна оформити в подарунковому варіанті, а можна і відразу ж зняти пробу! Запевняю, не розчаруєтеся!
-
Приємного апетиту!!!