Печиво готується з несолодкого тіста, але в поєднанні з цукрово-коричної прошарком і родзинками воно виходить солодким, ніжним і дуже смачним. З даних інгредієнтів виходить 25-30 печенюшек. Смачно, але мало, раджу відразу подвоїти інгредієнти і приготувати два дека ;)) Готувати печиво легко і просто.
Інгредієнти для рецепта «Печиво рулетики з родзинками»:
- 100 г вершкового масла
- 100 г сметани
- 1 яйце
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/3 ч. л. солі
- 1,5 склянки борошна
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 100 г родзинок
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. меленої кориці
- 1 ст. л. цукру для посипання
Як приготувати «Печиво рулетики з родзинками» в домашніх умовах
-
Ізюм ретельно промийте і залийте теплою водою на 20-30 хвилин, викладіть в сито, щоб стекла вода.
-
Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Змішайте в мисці масло, сметану, яйце, сіль, додайте просіяне борошно і вимішуйте тісто кілька хвилин, поки воно не почне відлипати від рук, при необхідності підсипати трохи борошна. Тісто має вийти м'яким, загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 1 годину.
-
У мисочці змішайте цукор, корицю і родзинки.
-
Візьміть половину тіста, тонко його розкачайте у вигляді прямокутника шириною 12-15 см, а завдовжки як вийде :))
Змастіть прямокутник половини тіста; суміші родзинок, цукру і кориці, загорніть тісто рулетом, потім гострим ножем розріжте рулет на шматочки, висотою приблизно 3 см , викладіть на деко, застелений харчовим пергаментом.
Те ж саме виконайте з другою половиною тіста.
-
Жовток розбавте 1 ч. л. води і змастіть печиво (воно буде красивого золотистого кольору), зверху посипте цукром.
Випікайте печиво «Рулетики з родзинками» в розігрітій духовці до 190 ° С 20 хвилин, подавайте з фруктовим чаєм.