» » » Пиріг з полуницею і заварним кремом

Пиріг з полуницею і заварним кремом

Оцінка 4 з 5
Відкритий пиріг з заварним кремом та полуницею - відмінний літній десерт. Не лякайтеся довгого опису рецепта, все дуже просто. В Італії такі відкриті пироги називають «кростата». Тісто для пирога використовують під назвою «Фролло». Це, можна сказати, пісочне тісто, яке має бути щільним і розсипчастим. Готувати таке тісто не складно, воно завжди виходить, але якщо зовсім немає часу, можна замінити магазинним листковим тістом. Це набагато скоротить час приготування цього чудового пирога-десерту і не менш смачно, тому що основна краса пирога, полягає в заварний крем і, звичайно ж, полуниці. Заварний крем готується дуже просто і швидко, але є три умови. Зручніше варити заварний крем в антипригарним ковшике з ручкою, не відходити від плити і інтенсивно розмішувати дерев'яною лопаткою, щоб крем був без грудочок і не пристав до дна.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Пиріг з полуницею і заварним кремом»:

  • Для пісочного тіста
  • 200 г борошна
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 3 жовтки
  • 1/2 склянки цукру
  • 3 ст. л. борошна
  • 1/3 склянки холодного молока
  • 2/3 склянки гарячого молока
  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 500-600 г полуниці
  • рознімна форма 24-26 см

Як приготувати «Пиріг з полуницею і заварним кремом» в домашніх умовах

  1. Просійте борошно, додайте нарізане шматочками холодне масло.
  2. Перетріть руками борошно з маслом. Додайте цукор, ванільний цукор, яйце.
  3. Замістите тісто, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
  4. Застеліть стіл харчовим пергаментом і на ньому розкачайте тісто діаметром більше, ніж форма для випічки. Тісто має бути товщиною 3-4 мм.
  5. Потім за допомогою пергаменту перенесіть розкачане тісто у форму для випічки і викладіть його так, щоб вийшли бортики 5-6 см. Випікайте в розігрітій до 190 ° С духовці до готовності, приблизно 15 хвилин, потім корж остудіть. Щоб дно пиріг не вигнулося, зробіть в тесті кілька отворів виделкою.
  6. Жовтки розітріть з цукром.
  7. Додайте борошно, перемішайте.
  8. Влийте в суміш трохи холодного молока, розмішайте. Жовтки розбавляйте холодним або трохи теплим молоком, щоб вони не згорнулися.
  9. Потім потроху влийте гаряче молоко. На самому маленькому вогні, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
    Якщо ви хочете, щоб крем був густим, проваріть його ще 1-2 хвилини. При цьому, коли ви відчули, що на дні крем гущі ніж вгорі зніміть ківш з вогню і продовжуйте інтенсивно розмішувати, поки маса не стане однорідною і так повторіть 2-3 рази. Готовий крем зніміть з плити і помішуйте, поки не перестане булькати. Потім заварний крем охолодіть. Швидко охолодити заварний крем можна в мисці з льодом.
  10. Розм'якшене вершкове масло збийте, додайте заварний крем і міксером збийте всі разом. Заварний крем вийде ніжним і повітряним. Заварний крем можна готувати без вершкового масла.
  11. Викладіть заварний крем в заготовку для пирога з пісочного тіста.
  12. На заварний крем викладіть полуницю. Кількість полуниці для пирога залежатиме, яким чином ви її розташуйте. Полуницю можна нарізати часточками, розрізати на четвертинки і викласти куточками вгору, або просто викласти красуню полуницю цілком. Верх торта, вибачте пирога ;), прикрасьте цукровою пудрою або шоколадною стружкою, горішками або листочками м'яти.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent