Відкритий пиріг з заварним кремом та полуницею - відмінний літній десерт. Не лякайтеся довгого опису рецепта, все дуже просто. В Італії такі відкриті пироги називають «кростата». Тісто для пирога використовують під назвою «Фролло». Це, можна сказати, пісочне тісто, яке має бути щільним і розсипчастим. Готувати таке тісто не складно, воно завжди виходить, але якщо зовсім немає часу, можна замінити магазинним листковим тістом. Це набагато скоротить час приготування цього чудового пирога-десерту і не менш смачно, тому що основна краса пирога, полягає в заварний крем і, звичайно ж, полуниці. Заварний крем готується дуже просто і швидко, але є три умови. Зручніше варити заварний крем в антипригарним ковшике з ручкою, не відходити від плити і інтенсивно розмішувати дерев'яною лопаткою, щоб крем був без грудочок і не пристав до дна.
Інгредієнти для рецепта «Пиріг з полуницею і заварним кремом»:
- Для пісочного тіста
- 200 г борошна
- 100 г холодного вершкового масла
- 100 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 1 яйце
- 3 жовтки
- 1/2 склянки цукру
- 3 ст. л. борошна
- 1/3 склянки холодного молока
- 2/3 склянки гарячого молока
- 100 г м'якого вершкового масла
- 500-600 г полуниці
- рознімна форма 24-26 см
Як приготувати «Пиріг з полуницею і заварним кремом» в домашніх умовах
-
Просійте борошно, додайте нарізане шматочками холодне масло.
-
Перетріть руками борошно з маслом. Додайте цукор, ванільний цукор, яйце.
-
Замістите тісто, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
-
Застеліть стіл харчовим пергаментом і на ньому розкачайте тісто діаметром більше, ніж форма для випічки. Тісто має бути товщиною 3-4 мм.
-
Потім за допомогою пергаменту перенесіть розкачане тісто у форму для випічки і викладіть його так, щоб вийшли бортики 5-6 см. Випікайте в розігрітій до 190 ° С духовці до готовності, приблизно 15 хвилин, потім корж остудіть. Щоб дно пиріг не вигнулося, зробіть в тесті кілька отворів виделкою.
-
Жовтки розітріть з цукром.
-
Додайте борошно, перемішайте.
-
Влийте в суміш трохи холодного молока, розмішайте. Жовтки розбавляйте холодним або трохи теплим молоком, щоб вони не згорнулися.
-
Потім потроху влийте гаряче молоко. На самому маленькому вогні, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
Якщо ви хочете, щоб крем був густим, проваріть його ще 1-2 хвилини. При цьому, коли ви відчули, що на дні крем гущі ніж вгорі зніміть ківш з вогню і продовжуйте інтенсивно розмішувати, поки маса не стане однорідною і так повторіть 2-3 рази. Готовий крем зніміть з плити і помішуйте, поки не перестане булькати. Потім заварний крем охолодіть. Швидко охолодити заварний крем можна в мисці з льодом.
-
Розм'якшене вершкове масло збийте, додайте заварний крем і міксером збийте всі разом. Заварний крем вийде ніжним і повітряним. Заварний крем можна готувати без вершкового масла.
-
Викладіть заварний крем в заготовку для пирога з пісочного тіста.
-
На заварний крем викладіть полуницю. Кількість полуниці для пирога залежатиме, яким чином ви її розташуйте. Полуницю можна нарізати часточками, розрізати на четвертинки і викласти куточками вгору, або просто викласти красуню полуницю цілком. Верх торта, вибачте пирога ;), прикрасьте цукровою пудрою або шоколадною стружкою, горішками або листочками м'яти.