» » » Чеські булочки з дріжджового тіста «трдельнікі»

Чеські булочки з дріжджового тіста «трдельнікі»

Оцінка 4 з 5
У Чехії я не була, але одного разу по телевізору в туристичній передачі про Празі побачила ці апетитні булочки, які чеські кондитери готують просто на очах у покупців. І так у них легко і спритно виходить, що дуже захотілося спробувати зробити трдельнікі самої. Тільки от печуть ці дивовижні булочки на відкритому вогні за допомогою спеціальних тонких циліндрів, які називаються трдло, а у мене електроплита; (і циліндрів немає, але є бажання.
В результаті трдельнікі спекла, дуже задоволена і навколишні теж. А для того, щоб усередині булочки були порожніми як справжні трдельнікі, використовувала металеві конуси для приготування тістечок «трубочки з кремом». Поспішаю поділитися досвідом приготування чеських булочок у всіх подробицях і з фото.
Головна складність, це знайти циліндри для випічки трдельніков. Якщо у ваших подруг немає металевих конусів для тістечок, кажуть, що можна обмотати фольгою трубочки-під паперових рушників. Отже, трубочки готові, сміливо починайте, все вийде ;)) І, якщо дочитаєте до кінця, дізнаєтеся другий варіант приготування, зовсім легкий.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Чеські булочки з дріжджового тіста трдельнікі»:

  • 300 мл теплого молока
  • 1 пакетик сухих дріжджів (11 г)
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 жовтків
  • 140 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 700-800 г борошна
  • Для посипання
  • 1-2 білка
  • горіхи (волоські, мигдаль)
  • цукор
  • кориця (за бажанням)

Як приготувати «Чеські булочки з дріжджового тіста трдельнікі» в домашніх умовах

  1. У теплому молоці розчиніть дріжджі і цукор.
  2. Відокремте жовтки від білків.
  3. Розтопіть вершкове масло. Масло візьміть хорошої якості, яке при нагріванні видає приємний вершковий запах.
    Змішайте дріжджі, розчинені в молоці з цукром, жовтки, розтоплене вершкове масло і щіпку солі.
  4. Додайте просіяне борошно і замісити тісто.
    Борошно додавайте поступово. Доброю сухий борошна знадобиться приблизно 750 г, але може бути й інша кількість.
    Тісто має бути крутим, але не тугим. Його легко місити, але воно не розпливається в руках.
    Викладіть тісто на стіл і вимішуйте 5-10 хвилин, поки воно не стане еластичним. Потім покладіть його в миску і поставте в тепле місце, наприклад, на ледь теплу плиту. Через 30-40 хвилин воно підніметься.
  5. Піднялося тісто треба обминути і дати йому ще раз піднятися. Другий раз тісто піднімається швидше і його також треба обминути.
  6. В результаті, не дуже складних зусиль вийде ось така краса.
  7. Відріжте приблизно 1/3 частину тіста, розкачайте не надто тонко. Наріжте тісто смужками однакової довжини, смужки розкачайте ковбасками товщиною в палець.
  8. Підготовлені ковбаски оберніть навколо циліндра.
  9. Нагрійте духовку до 200 ° С. Підготуйте дві ємності, в одну насипте дрібно порубані горіхи, в іншій - збийте білок з цукром.
  10. Умочіть трдельнік в білок.
  11. Потім посипте горіхами. Поставте булочки в духовку на решітку або на деко. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 200 ° С.
  12. Булочки вийшли просто чудові, уявляю, які вони смачні виходять на відкритому вогні.
    Збитий білок з цукром вбирає в себе силу-силенну горіхів і це дуже смачно, трохи нагадує тістечко з горіхами.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent