Листкове тісто для цього печива готується за лічені хвилини. Але і готова хрустка випічка зникає в мить ока.
Інгредієнти для рецепта «Листкові язички»:
- Пиво світле (125 гр) 0.6ст.
- Борошно пшеничне в / с (330 гр) 3ст.
- Маргарин вершковий 65% (250 гр)
- Цукор (150 гр) 10ст.л.
Як приготувати «Листкові язички» в домашніх умовах
-
Маргарин помістити в холодильник (можна в морозилку) і витримати його до твердого стану.
-
Тісто можна замісити руками, а можна в щільному поліетиленовому пакеті.
Насипаємо борошно і натираємо на крупній тертці маргарин (масло).
-
Зав'язуємо пакет і добре перетираємо борошно з маргарином у масляну крихту.
-
Пиво також добре охолодити. Додати в борошняну суміш, зав'язати пакет і вимісити тісто в кім.
-
Готове тісто можна закласти в морозилку на зберігання, помістивши його в пакет. Розморожувати при кімнатній температурі, краще в холодильнику, тоді більше буде розшаровуватися.
-
Тісто розділити на кілька частин. Розкачати в пласт товщиною близько 5-7 мм. Посипати цукром (можна змішати з ваніліном) і укотити качалкою, вдавлюючи цукор в тісто.
-
Скласти пласт навпіл і знову розкачати до попередньої товщини.
-
Знову поверхню тіста посипати цукром і прокатати качалкою.
-
Розрізати тісто на ромби або інші фігурки.
-
Деко злегка присипати борошном.
-
Укласти печиво і випікати в розігрітій духовці до 200 градусів протягом 15 хв.