Це печиво по відчуттях м'якості, легкості і ніжності порівнянно тільки з подушечкою на Лебединому пусі. Воно настільки повітряне і так заворожує смаком, що просто неможливо відірватися!
Інгредієнти для рецепта «Печиво Подушечки»:
- Борошно пшеничне в / с (220 гр) 2ст.
- Маргарин вершковий 65% (200 гр)
- Яйце куряче (120 гр) 3шт
- Сметана 15% (100 гр) 0.5ст.
- Цукор (160 гр) 1ст.
- Волоський горіх (ядро) (210 гр) 1.5ст.
- Цукрова пудра (60 гр) 4ст.л.
Як приготувати «Печиво Подушечки» в домашніх умовах
-
Всі продукти для тіста повинні бути холодними, щоб маргарин якомога менше танув. У миску насипати борошно і натерти маргарин на крупній тертці. Щоб печиво вийшло повітряним і тісто добре слоілось маргарин потрібно підморозити, тоді натерта стружка НЕ буде злипатися і добре перемішається з борошном. Ложкою перемішати борошно з маргарином.
-
Відокремити білки від жовтків. Добре виходить відокремлювати білки через лійку. Для цього потрібно акуратно розбити яйце і вилити його в лійку. Рухайте лійку так, щоб жовток почав здійснювати кругові рухи, поступово білок почне витікати вниз. Жовтки додати до борошняної суміші. Перемішати.
-
Додати сметану. Замісити тісто. Спочатку ложкою, потім руками, бажано в рукавичках. Скачати кульки розміром з волоський горіх (приблизно 20 мм в діаметрі). Накрити тісто і залишити на 6-8 год на холоді. Кульки для печива можна зберігати в морозилці. Перед приготуванням тісто залишити при кімнатній температурі на 20-30 хв. Готувати краще починати з полуразмороженного тесту. Однак білки більше 24г зберігати не можна. Для начинки доведеться використовувати свіжі яйця або замінити її на сирну масу.
-
Волоський горіх подрібнити на кавомолці до стану борошна. Білки збити з цукром в міцну піну.
-
Всипати горіхи і акуратно перемішати, рухаючи масу лопаткою або ложкою знизу вгору Кожна кулька з тіста розкачати в тоненький гурток, розміром з кавове блюдце.
-
На половину гуртка викладе близько 1ч.л. начинки. Накрити начинку другою половинкою і придавити краю, щоб вони добре злиплися як у вареника.
-
Скласти "вареник" ще раз навпіл, щоб вийшов трикутник. Ще раз зліпити вже заліплені краю. Потрібно це робити акуратно, не придавлюючи начинку.
-
Деко пріпиліть борошном і викласти печиво. Можна печиво злегка присипати корицею. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хв. Печиво підніметься як подушечки і стане злегка рум'яного кольору.
-
Т.к. тісто несолодке, то готові подушечки рясно посипати цукровою пудрою.