» » » Печиво «Подушечки»

Печиво «Подушечки»

Оцінка 4 з 5
Це печиво по відчуттях м'якості, легкості і ніжності порівнянно тільки з подушечкою на Лебединому пусі. Воно настільки повітряне і так заворожує смаком, що просто неможливо відірватися!
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Печиво Подушечки»:

  • Борошно пшеничне в / с (220 гр) 2ст.
  • Маргарин вершковий 65% (200 гр)
  • Яйце куряче (120 гр) 3шт
  • Сметана 15% (100 гр) 0.5ст.
  • Цукор (160 гр) 1ст.
  • Волоський горіх (ядро) (210 гр) 1.5ст.
  • Цукрова пудра (60 гр) 4ст.л.

Як приготувати «Печиво Подушечки» в домашніх умовах

  1. Всі продукти для тіста повинні бути холодними, щоб маргарин якомога менше танув. У миску насипати борошно і натерти маргарин на крупній тертці. Щоб печиво вийшло повітряним і тісто добре слоілось маргарин потрібно підморозити, тоді натерта стружка НЕ буде злипатися і добре перемішається з борошном. Ложкою перемішати борошно з маргарином.
  2. Відокремити білки від жовтків. Добре виходить відокремлювати білки через лійку. Для цього потрібно акуратно розбити яйце і вилити його в лійку. Рухайте лійку так, щоб жовток почав здійснювати кругові рухи, поступово білок почне витікати вниз. Жовтки додати до борошняної суміші. Перемішати.
  3. Додати сметану. Замісити тісто. Спочатку ложкою, потім руками, бажано в рукавичках. Скачати кульки розміром з волоський горіх (приблизно 20 мм в діаметрі). Накрити тісто і залишити на 6-8 год на холоді. Кульки для печива можна зберігати в морозилці. Перед приготуванням тісто залишити при кімнатній температурі на 20-30 хв. Готувати краще починати з полуразмороженного тесту. Однак білки більше 24г зберігати не можна. Для начинки доведеться використовувати свіжі яйця або замінити її на сирну масу.
  4. Волоський горіх подрібнити на кавомолці до стану борошна. Білки збити з цукром в міцну піну.
  5. Всипати горіхи і акуратно перемішати, рухаючи масу лопаткою або ложкою знизу вгору Кожна кулька з тіста розкачати в тоненький гурток, розміром з кавове блюдце.
  6. На половину гуртка викладе близько 1ч.л. начинки. Накрити начинку другою половинкою і придавити краю, щоб вони добре злиплися як у вареника.
  7. Скласти "вареник" ще раз навпіл, щоб вийшов трикутник. Ще раз зліпити вже заліплені краю. Потрібно це робити акуратно, не придавлюючи начинку.
  8. Деко пріпиліть борошном і викласти печиво. Можна печиво злегка присипати корицею. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хв. Печиво підніметься як подушечки і стане злегка рум'яного кольору.
  9. Т.к. тісто несолодке, то готові подушечки рясно посипати цукровою пудрою.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent