Ідеальне пісочне розсипчасте печиво до кави. Прикрашене окантовкою з кристаликів цукру і таке смачне, що відірватися неможливо, як від споглядання діамантів.
Інгредієнти для рецепта «Печиво Пісочний діамант»:
- Масло вершкове 72.8% (100 гр)
- Борошно пшеничне в / с (150 гр) 1.4ст.
- Цукрова пудра (50 гр) 3ст.л.
- Ванілін (1 гр) 0.5пак.
- Сіль (2 гр) 0.25ч.л.
- Яйце куряче (40 гр) 1шт
- Цукор (135 гр) 9ст.л.
Як приготувати «Печиво Пісочний діамант» в домашніх умовах
-
Масло (маргарин) витримати при кімнатній температурі до м'якого стану.
-
Розтерти масло з цукровою пудрою і ваніліном до однорідної маси кремовою. Краще пудру на цукор не замінювати, тому що розчинити крупинки буде складно. Подрібніть його в кавомолці.
-
Всипати борошно і замісити тісто.
-
Тісто виходить м'яким і досить крутим.
-
Розділити тісто на частини і сформувати ковбаски діаметром 2-3 см і довжиною не більше 15 см. Більше робити ковбаски не варто, тому тісто буде кришитися і розпадатися.
-
Загорнути кожну заготовку в харчову плівку або пергамент, укласти на рівну поверхню (дошку) і відправити в холодильник (12год) або морозилку (3ч), щоб тісто добре затверділо. Такі "ковбаски" можна заготовити про запас і зберігати до 3-х місяців в морозилці. Для приготування трохи розморозити в холодильнику, щоб краще було нарізати.
-
Злегка збити жовток з білком. Можна використовувати тільки білок або взагалі обійтися без яйця.
-
Охолоджені "ковбаски" злегка змастити яйцем і покатати по цукру, притримуючи "ковбаску" з боків. Кристалики повинні густо і добре обліпити тісто.
-
Нарізати "ковбаски" на шматочки шириною близько 2 см.
-
Викласти печиво плоскою поверхнею на деко, застелене пергаментом. Між печивом залиште відстань рівну діаметру гуртка. У процесі випікання тісто буде збільшуватися.
-
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хв до легкого рум'янцю по нижньому контуру печива.
-
Подавати не раніше, ніж через 1ч після випічки. Є подібний рецепт з яйцем. Тісто виходить більш м'яке і "ковбаски" під час застигання потрібно повертати, щоб форма залишалася круглою. Під час випічки тісто трохи розпливається. Після випічки печиво не така щільне і розсипається на великі крихти. 150 гр вершкового масла, 75 гр цукрової пудри, 2 яєчних жовтки, 200 гр борошна . Останнє як описано вище.