Напевно, у кожного з нас була в дитинстві бабуся, яка балувала нас домашньою випічкою. Минуло вже багато років, але я до сих пір пам'ятаю, приготовані бабусею, ватрушки з сиром рецепт.
Основні інгредієнти:
Для тіста:
•50 гр. маргарин;
•2шт. - яйця;
•50гр. - цукор;
•400гр. - борошно;
•150-170гр. - вода;
•1ч.л. - розпушувач для тіста.
•Сіль, лимонна кислота на кінчику ножа.
Для начинки:
•250гр. - сир;
•1шт. - яйце;
•1ст.л. - цукрова пудра;
•Ванілін на кінчику ножа.
Процес приготування:
•Спочатку розчиняємо у воді кімнатної температури, сіль, цукор і лимонну кислоту.
•Додаємо розм'якшений маргарин і ретельно вимішуємо.
•У окремому посуді змішати борошно і розпушувач тіста. Виражали. Висипаємо в суміш води з маргарином.
•Добре вимішуємо тісто. І починаємо займатися начинкою.
•Розминаємо сир виделкою і вбиваємо в нього яйце, вимішуємо, додаємо цукор і ванілін.
•Розкачати тісто товщиною, приблизно 0,4-0,6 див. Вирізаємо з тіста кружки діаметром 8-10 див.
• Кладемо в наше тісто начинку і ліпимо вареника. Краї тісто треба дуже добре защипнути.
•Щоб отримати рум'яні ватрушки, то вже в духовці, пензликом для випічки варто обмазати сумішшю яйця з жовтком.
•Випікати при температурі 200 градусів до готовності.
Подавати краще гарячими, з молоком або домашнім солодким компотом.