Інгредієнти для приготування еклерів:
• Один стакан води
• ¼ чайна ложка солі
• 100 г вершкового масла
• Один стакан борошна
• П'ять курячих яєць
• Дві склянки густих вершків
• ½ склянки цукру
• 200 грам шоколаду
І так приступаємо:
• Наливаємо в каструльку воду, додаємо масло з сіллю і ставимо на середній вогонь не даючи закипіти, помішуючи масло. Коли масло повністю розтане, кип'ятимо воду і засипаємо туди пшеничне борошно. Робимо маленький вогонь і ретельно перемішуємо масу дерев'яною лопаткою, поки не зникнуть грудки.
• Після цього розмішуємо тісто ще дві хвилини і відштовхуємо його від стінок. Потім знімаємо його з вогню і трохи охолоджуємо. Розбиваємо курячі яйця і вмішуємо їх по одному в тісто. Тепер наповнюємо тестом кондитерський мішок і викладаємо на деко тістечка 10 сантиметрів завдовжки. Розігріваємо до 200 градусів духовку.
• Після цього ставимо в неї деко на 30 хвилин, а тим часом гарненько збиваємо вершки з цукром до однорідної маси. Потім розтоплюємо шоколад на водяній бані. Виймаємо готові тістечка з духовки, даємо їм трохи охолонути і наповнюємо збитими вершками за допомогою кондитерського шприца. Після цього опускаємо їх в шоколад і можна подавати еклери до столу.