Інгредієнти для приготування :
• 200 грам вершкового масла
• Один стакан цукру
• Ванілін на кінчику ножа
• Два курячих яйця
• Чотири склянки борошна
• Одна чайна ложка розпушувача
• 200 грам повидла, варення або джему
І так приступаємо:
• Розтоплюємо на вогні в мисці вершкове масло і перемішуємо його разом з цукром. Охолоджуємо його. Тепер додаємо туди ванілін, розбиваємо курячі яйця і перемішуємо все. З'єднуємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і поміщаємо теж в миску.
• Замішуємо тісто, що-б воно відходило легко від рук. Ділимо його на дві частини. Меншу ставимо на сорок хвилин у морозилку. Викладаємо папір для випічки на деко і ставимо на неї рівномірно розкачану більшу частину тіста.
• Потім кладемо зверху на тісто начинку з варення, джему або повидла. Тепер дістаємо другу частину тіста з холодильника, натираємо її на тертці і посипаємо нею начинку зверху. Нагріваємо до 200 градусів духовку і ставимо в неї пиріг на 30 хвилин, після чого цей пісочний шедевр буде готовий для подачі до столу.