Інгредієнти для приготування :
• 100 грам цукру
• 350 грам борошна
• Сода на кінчику ножа
• Два курячих яйця
• 200 грам вершкового масла
• 250 грам повидла
• Цукрова пудра
І так приступаємо:
• Беремо миску і відокремивши в розбитих яйцях жовтки від білків, покласти в неї жовтки з цукром і содою. Розм'якшуємо вершкове масло виделкою, кладемо його туди ж, просіваємо борошно і замішуємо гарненько круте тісто.
• Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Після цього беремо 2/3 частини тесту і натираємо на крупній тертці в змащену маслом форму для випікання. Потім покриваємо його рівномірно повидлом.
• Збиваємо в піну білки, покриваємо ними повидло і натираємо поверху інше тісто. Ставимо пиріг в духовку і випікаємо до повної готовності близько 30 хвилин. Після цього дістаємо пиріг з повидлом з духовки, посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на частини і подаємо до чаю.