Інгредієнти:
• Борошно - 325г
• Вершкове масло - 220г
• Вишня - близько 3 ст. (свіжа або заморожена)
• Холодна вода - 2 ст.
• Цукор - 1 ст.
• Крохмаль - 2-3 ст.л.
Готуємо:
• Змішати борошно, попередньо просіяне, з вершковим маслом, склянкою води і трохи цукру, щоб тісто було схоже на хлібні крихти.
• Зліпити з тіста кулю, прикрити плівкою, поставити на годину в холодильник.
•Висипати вишні в каструлю, залити залишилася водою.
•Далі доведи цю суміш до кипіння, всипати в нього цукор і крохмаль. Варити до загустіння маси, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
• Тісто розділити на дві частини, одну з яких необхідно розкачати на деку, проткнувши при цьому виделкою. Викласти на цей шар тіста начинку з вишень і защипати краї. А другу частину тіста розкачати, порізати на невеликі смужки і викласти на пиріг як грати. Випікати в духовці протягом 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.