Інгредієнти:
• Вершкове масло - 400г
• Цукор - 400г
• Борошно в/с - 1,2-2кг
• Дріжджі сухі (пачка) - 2шт
• Молоко 3,2%-ое - 500мл
• Яйця - 6шт
• Сіль - 1/2 ст. ложки
• Ванілін (упаковка) - 2шт
Приготування:
• Вершкове масло розтоплюється, додається гаряче молоко, все добре перемішується і охолоджується до кімнатної температури.
• Дріжджі розчиняються в невеликій кількості молока і після того, як запіняться, вливаються в підготовлену суміш.
• Все ретельно перемішують і залишають у теплому місці для бродіння (приблизно на 20 хвилин).
• Яйця збиваються з цукровим піском з наступним додаванням ваніліну і солі.
• Всі підготовлені рідкі компоненти змішуються з опарою, додається просеянная борошно - замішується тісто.
• Готове тісто залишають у теплому місці на півгодини, коли тісто піднялося, воно обминается, додається родзинки і залишається ще на 15 хвилин.
• Форми змащуються маслом і наповнюються тестом на 1/3 об'єму.
• Коли тісто у формах ще раз підійшло, поверхню пасок злегка змащують збитим сирим яйцем.
• Форми ставляться в попередньо нагріту духову шафу, і паски випікаються до готовності при 180-градусній температурі (час залежить від розміру використовуваних форм, зазвичай це не більше 40 хвилин).
• Готові паски покриваються білою глазур'ю - збиті білки з цукровою пудрою, зверху поки глазур не застигла, посипається кондитерська крихта.
• Готові паски подаються до столу. Приємного апетиту!