Інгредієнти:
• Борошно - 2 склянки
• Масло вершкове - 200г
• Цукор - 1/2 склянки
• Яйця (тільки жовтки) - 2шт
• Горіхи - 1/3 склянки
• Курага - 1/3 склянки
• Родзинки - 1/3 склянки
• Сіль
Приготування:
• Розм'якшене масло розтирається з цукром.
• Коли маса стане однорідною, без грудочок, додається сіль, борошно.
• Потім яєчні жовтки, зв'язують розсипчасту масу в гладке однорідне тісто.
• Якщо жовтків не вистачило для необхідної консистенції, додається невелика кількість холодної води.
• Тісто загортається в целофан і охолоджується 20-30 хвилин в холодильній камері.
• Для приготування начинки сухофрукти промиваються і якщо тверді, замочуються у воді на 15 хвилин.
• Охолоджене тісто розкочується в тонкий пласт не більше 1,5-2 см завтовшки.
• Печиво нарізається круглої форми (діаметр звичайної піали або великий чайної чашки).
• Зверху начинку по колу.
• Кожен кружечок тіста згинається навпіл, краю защипываются, як вареники.
• Печиво випікається при температурі 180оС в попередньо розігрітій духовій шафі (приблизно 25-30 хвилин).
• Готове печиво остуджується і подається. Приємного апетиту!