Інгредієнти:
Тісто:
• Масло вершкове - 150г
• Цукор - 150г
• Цукор ванільний - 1 ст. ложка
• Яйце - 1шт
• Борошно - 230-250г
• Розпушувач тіста - 1/2 ст. ложки
Начинка:
• Низькокалорійний сир - 360г
• Яйця - 2шт
• Цукор - 120г
• Крохмаль картопляний - 50г
• Смородина або інша ягода
Приготування:
• Масло перетирається зі звичайним і ванільним цукром.
• Додається куряче яйце і маса перемішується.
• Додається борошно, розпушувач, замішується не дуже круте тісто.
• Форма змащується маслом.
• Викладається підготовлене тісто, поверхню розрівнюється, формуються бортики.
• Приготування начинка: білки відокремлюють від жовтків, останні перетираються з цукром. Додається крохмаль, сир, маса добре перемішується. Білки збиваються з дрібкою солі і обережно додаються в сирну масу. Готова начинка викладається на тісто, поверхню розрівнюється.
• Смородина розтирається з ложкою цукру і викладається зверху на сирну масу.
• З допомогою виделки наносяться візерунки і зверху викладаються цілі ягідки.
• Випікається протягом години при температурі 180оС в попередньо розігрітій духовій шафі.
• Готовий пиріг остуджується, ріжеться на шматочки і подається.
Приємного апетиту!