Необхідні інгредієнти:
• Молоко - 1ст
• Дріжджі пресовані - 50г
• Яйця курячі - 2шт
• Масло рослинне - 6ст.л.
• Цукор - 6ст.л.
• Борошно пшеничне вищого сорту
• Сіль - щіпка
Готуємо:
• В теплому молоці розпустити дріжджі, додамо сіль і цукор, почекаємо підняття дріжджів. Додамо яйце і рослинне масло. Порціями всипаємо борошно, кожен раз добре перемішуємо. Коли тісто престанет бути сильно липким, витягнемо його з посудини на посипаний борошном стіл і наминати руками до отримання еластичного тіста. Кладемо тісто у велику посудину, накриємо чистим рушником, поставимо в тепле місце підніматися на годину-півтора.
• Підійшов тіста робимо булочки - змастимо маслом кухонний стіл, розкотимо тісто шаром, поріжемо смужками, рівними по довжині. Кожну смужку скачаємо в джгутик. З трьох джгутиків сплетемо кіски.
• Залишимо кіски підійти хвилин на 15-20, печемо їх при 180оС хвилин 15. Дістанемо з духовки, змастимо збитим яйцем, знову поставимо в духовку хвилин на 5.
• Готові булочки злегка остудимо, накривши їх харчовою плівкою і кухонним рушником.
Приємного вам чаювання!