Смачні рецепти самса, це дивно смачна страва з тіста у середині з м'ясною начинкою. Пропонуємо рецепти з фото. Я і сама довго не знала призначення страви самса, поки не спробувала приготувати. Це блюдо чимось нагадує чебуреки, але набагато смачніше. Начинки можна робити різні, але я пропоную рецепти з фотографіями самса з фаршем і цибулею.
Інгредієнти для рецепта «Самса»:
- Борошно - 350 грам
- Вода - 1,5 склянки
- Сіль - 1 ч. ложка
- Соняшникова олія - 1 ст. ложка
- Маргарин вершковий - 150 грам
- Для начинки:
- Яловичина - 400 грам
- Цибуля - 4 штуки
- Сіль, перець
- Кумин - щіпка
- Яйце - 1 штука
- Кунжут для посипання
Як приготувати «Самса» в домашніх умовах
-
У мисці змішати борошно, воду, сіль, олія. Замісити тісто, перекласти на стіл і домісить. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 45 хвилин.
-
Маргарин розтопити на сковороді, щоб з нього пішла вся вода. М'ясо нарізати пластами, а потім дуже маленькими кубиками.
-
Цибулю порізати півкільцями.
-
Змішати в мисці цибулю з м'ясом і спеціями.
-
Тісто поділити на дві частини, одну поставити в холодильник, а другу розкачати в блін, посипати борошном, щоб не прилипало до стільниці. Змастити маргарином лист тіста. Залишити на 20 хвилин, а цим часом розкачати другий лист тіста.
-
Тісто акуратно скрутити в рулет і зробити у вигляді равлика, посипати борошном і поставити на годину в холодильник.
-
Розмотати равлика, у вас рулет, порізати його на шматочки стовпчики.
-
Пальцями рівномірно притиснути тісто.
-
Розкачати качалкою заготівлю, у млинець, діаметром 10 см, товщина 2,5 мм, перевертати і пропустити кілька разів від себе.
-
У середину покласти 2 ложки начинки, краї защипати у вигляді трикутника. Защипати краї повозити по борошні, щоб потім начинка не витікала.
-
Покласти самсу на деко, застелене пергаментним папером і змащений. Змастити зверху вироби яйцем, посипати кунжутом і запікати в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів.
-
Вироби можна подавати з курячим бульйоном.
-
Приємного апетиту!