» » » Сирно-часниковий калач

Сирно-часниковий калач

Оцінка 4 з 5
Рецепт, яким хочу поділитися, дізналася на одному з інтернетівських сайтів. Мені дуже сподобався спосіб приготування і подачі (не треба нарізати на шматочки, досить просто відламати один з кульок) і я вирішила спекти. Оригінальне його назва - хліб сирно-часниковий. Але з тієї кількості інгредієнтів, що входить до складу, обсяг тіста вийшов невеликий (або форма для випічки у мене надто велика), загалом у результаті вийшов смачний, «пухнастий» калач.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Сирно-часниковий калач»:

  • борошно - 350 г
  • вода (тепла) - 250 мл
  • сухі дріжджі - 1,5 ч.л.
  • сіль - 1 ч.л.
  • маргарин або вершкове масло (розтоплене) - 80 г
  • цукор - 1 ст.л.
  • часник сухий за смаком
  • сир твердий - 50 г
  • сіль - 1/3 ч.л.

Як приготувати «Сирно-часниковий калач» в домашніх умовах

  1. У глибоку миску всипаємо борошно.
  2. У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі.
  3. Потім вливаємо в борошно. Додаємо сіль і цукор.
  4. Замішуємо м'яке тісто. З готового тіста катаємо невеликі кульки, діаметром 2-3 див.
  5. Маргарин або вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні. Трохи охолоджуємо. А теплий маргарин або вершкове масло всипаємо сухий часник (якщо його немає, то можна використовувати свіжий).
  6. Додаємо солі. Перемішуємо.
  7. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
  8. Кожну кульку з тіста занурюємо в суміш часнику і масла.
  9. Викладаємо по колу у форму для випікання кексів. Я використовувала звичайну круглу форму, помістивши в центр стаканчик з фольги. Коли дно форми заповниться кульками, перший шар посипаємо натертим сиром. Потім знову викладаємо кульки попередньо зануривши їх у часникову суміш. Другий шар теж посипаємо сиром.
  10. З усього тіста у мене вийшло 2 шари кульок. Тепер форму з калачем відправляємо в тепле місце для того щоб тісто вийшло, десь на 1-2 години.
  11. Після того, як калач збільшиться в два рази, випікаємо його в духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. У процес випікання я накривала форму фольгою, для того, щоб сир не підгорів. Готовий калач виймаємо з форми. Приємного апетиту.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent