» » » Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста

Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста

Оцінка 4 з 5
У прекрасний осінній день ми поїхали в ліс «подихати повітрям» і, не особливо намагаючись, назбирали кошик грибів: маслюків, боровиків, польських і ще якихось :)) І чомусь дуже захотілося спекти пиріг зі свіжими грибами, але щоб тісто було швидке, що не дріжджове, не мокра і не сухе, а розсипчасте, а гриби, щоб були добре просмаженими, але не випадали з пирога при їжі, як це часто буває при сухуватою начинці.
Пиріг вийшов чудовий, із запахом справжніх лісових грибів та смачним тестом, яке тане в роті.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста»:

  • 2,5 склянки борошна
  • 100 г вершкового масла або маргарину
  • 100 г майонезу
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2-3 ст. л. холодної води
  • 1 жовток для змащення пирога
  • 1 кг свіжих грибів
  • 1 велика цибулина
  • 1 плавлений сирок
  • сіль
  • рослинне масло

Як приготувати «Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста» в домашніх умовах

  1. Гриби почистіть, замочіть в холодній підсоленій воді на 15 хвилин, потім промийте ще 2-3 рази. Покладіть в каструлю, залийте холодною водою, як тільки гриби закиплять і підніметься піна, злийте воду, знову залийте холодною водою і варіть гриби 10 хвилин, злийте гриби через друшляк і залиште, щоб стекла вода.
  2. У сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Гриби наріжте невеликими шматочками і викладіть в розігріте рослинне масло.
    Коли в грибах випарується вся рідина і гриби почнуть потріскувати, додайте нарізану кубиками цибулю і обсмажуйте поки цибуля і грибочки не набудуть гарний світло-коричневий колір і апетитний запах смаженої цибулі з грибами.
    Потім додайте до грибам нарізаний шматочками плавлений сирок і добре перемішайте його з грибами. Сирок повинен бути натуральний з підвищеною жирністю. Якщо, суміш здасться вам сухуватою, додайте 1 ст. ложку майонезу або сметани.
  3. Масло, майонез, яйце, сіль, цукор, 2 ст. л. холодної води, розмішайте виделкою у великій мисці, додайте просіяне борошно, розпушувач і замісити тісто. Вимішуйте тісто недовго, якщо воно вийшло тугим, додайте ще одну ложку холодної води і вимішуйте, поки не почне відлипати від рук, дайте йому постояти поки дожаріть і трохи охолонуть гриби.
  4. Розігрійте духовку до 200 ° С, форму для випічки змастіть рослинною олією. Від тесту відокремте 2/3 частини і розкачайте коло на 5 см більше діаметру форми, потім викладіть його в форму, так щоб закрити тестом дно і борти. Проведіть зверху качалкою і зріжте зайве тісто, потім розкачайте залишилася ½ частину тіста і накрийте їм форму, з'єднавши краю.
    У жовток додайте 1 ч. ложку води, розмішайте і пензликом змастіть верх пирога, випікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 ° С . Подавайте пиріг зі свіжими грибами до чаю або з соусами бешамель , тартар .
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent