Напевно, у кожної господині свій рецепт дріжджових млинців. Я Вам пропоную сімейний, улюблений рецепт. І нехай з млинцями доведеться повозитися, зате результат буде - пальчики оближеш!
Інгредієнти для рецепта «Дріжджові млинці рецепт з фото»:
- Молоко 500 мл
- Дріжджі сухі швидкодіючі 2 ч.л.
- Цукор-пісок 1 ст.л.
- Борошно пшеничне 250-300 г
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло вершкове 60 г
- Сіль 1 трісок.
Як приготувати «Дріжджові млинці рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Отже, для млинців потрібні прості інгредієнти. Знаю, що багато хто звик використовувати в млинцевому тісті рослинне масло. Якщо Вам так більше подобається, сміливо замінюйте! Я роблю дріжджові млинці не солодкими, тому й цукру кладу небагато. Можна і збільшити кількість цукру, але не факт, що млинці стануть особливо солодше, адже дріжджі так люблять "харчуватися" цукром)))) Чому неточно написала, скільки потрібно муки? Ну, тут все просто. Хочете товстеньких млинчиків - кладіть борошна побільше; тоненькі млинці вийдуть, якщо покласти трохи борошна.
-
У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо цукор, близько 150 г борошна. Тісто перемішуємо - "заводимо" - і ставимо в тепле місце для підйому опари. У мене пішло на це дійство приблизно 20 хвилин.
-
Багато ставлять опару в духовку при 40 градусах. Але у мене духовки немає, тому я виходжу з положення "бабусиним способом"))). Миску з тістом ставлю в ще більшу по діаметру миску з дуже теплою водою. І накриваю лляним рушником (так завжди вчила мене робити ще моя бабуся).
-
Поки опара підходить, потрібно добре розтерти яйця з вершковим маслом. Строго кажучи, добре б розтерти з маслом тільки жовтки. А білки збити окремо. І також, окремо, ввести в тісто. Але мені, як звичайно, лінь, та й часу немає, от і обходжуся експрес-методом)
-
Коли тісто вперше підійде, то я ввожу в нього яйця з маслом, додаю решту борошна і трохи солю - буквально 1-ої дрібки солі буде достатньо. Тісто акуратно перемішуємо і залишаємо ще в теплі приблизно на 1 годину. За цей час можна переробити купу справ по дому! Наприклад, посидіти в Інтернеті)))) Приблизно ось так виглядає готове дріжджове тісто.
-
Розпечену млинцеву сковороду перед першим млинцем краще змастити маслом (я використовувала для цього силіконовий пензлик). Наливаємо на середину сковорідки тісто і крутим сковороду по колу, рівномірно розподіляючи тісто. Можна починати пекти! Як тільки з одного боку млинчик зарум'яниться, хвацько перевертаємо його на іншу сторону. Готово? Рум'яний і з другої сторони? Знімаємо млинець на тарілочку, змащуємо маслом і беремося за випікання наступного млинчика! І так всі 18 разів!))) Саме стільки млинців вийшло у мене з цієї кількості тіста. І знаєте, що? У мене в родині є "блинная гра": я не роблю рівні краї у млинців, що не намагаюся вирівняти коло, зате потім ми угадваем, на що більше схожий саме цей млинець)))))) І виходить, що їсти не млинець, а "хмаринку", "машину", "сніжинку" і т.д. Зазвичай млинці фотографують в отакому рустикальном стилі: дерев'яні ложки, матрьошки, барила з медом, самовари ... А я впевнена - млинці сучасні!!! Пізніше ранок вихідного дня ... Балкон або тераса ... Накритий столик ... Млинці, квіти, чай-каву ... І сім'я ... Сонечко заливає терассу, а Ви мружачись від задоволення ... Хіба це не затишно? Хіба не сучасно? Приємного Вам апетиту з дріжджовими млинцями!