Шоколадні оладки - найдоступніший і простий у приготуванні десерт, яким із задоволенням поснідає вся родина. Такі оладки можна приготувати з сюрпризом, якщо додати в тісто трохи родзинок або шоколадної крихти (дрібно поламаного шоколаду).
Інгредієнти для рецепта «Повітряні шоколадні оладки на кефірі»:
- 1,5 склянки борошна
- 2 ст. л. какао (без верху)
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1/3 ч. л. кориці
- 1 склянка кефіру
- 1/2 ч. л. питної соди
- 1 яйце
- 4 ст. л. цукру
- родзинки або шоколадна кришачи (за бажанням)
- рослинне масло (без запаху)
Як приготувати «Повітряні шоколадні оладки на кефірі» в домашніх умовах
-
У мисці змішайте просіяне борошно з какао, ванільним цукром і корицею (кориця добре підкреслює смак шоколаду).
-
Щоб погасити харчову соду, змішайте її з кефіром. Потім додайте в борошно кефір, яйце, цукор і ретельно перемішайте. Тісто має бути густим і насилу стікати з ложки. Можна всі компоненти змішати в блендері, а сюрприз (шоколадну крихту, родзинки) додайте в самому кінці і перемішайте ложкою.
-
Викладайте тісто на сковороду з розігрітим рослинним маслом столовою ложкою, обсмажте оладки з двох боків до готовності.
При подачі полийте оладки розтопленим шоколадом або збитими вершками.
-
Для того, щоб шоколадні оладки виглядали вишуканим десертом, прикрасьте їх полуницею і тертим шоколадом. У тісто для оладок на кефірі достатньо одного яйця і як показала практика, чим менше яєць в оладки, тим вони ніжніше, а на хорошому кущем кефірі оладки можна готувати без додавання яєць.