Інгредієнти:
• Сметани (свіжої) - 2 ст.
• Пшеничного борошна - 3 ст.
• Білки яєць - 5 шт.
• Вершкове масло - 50 р.
• Води - 1 склянка
• Харчові дріжджі - 30 р.
• Гречана мука - 1 ст.
• Цукор - 1 ст. л.
• Молоко - 1 ст.
• Сіль
Готуємо:
• Наливаємо трохи теплої води в каструлю, потім висипаємо туди дріжджі і ретельно розмішуємо, потім нам потрібно додати всю заготовлену борошно (гречану), і знову все ретельно перемішати. Отриману опару ставимо в тепло.
•Далі викладаємо сметану в ємність, висипаємо туди пшеничне борошно і замішуємо тісто, тісто має бути не густим.
• Ретельно збиваємо заздалегідь охолоджені білки і додаємо отриману консистенцію разом з вершковим маслом в пшеничне тісто, і все добре перемішуємо.
• Після того як наша опара буде готова, викладаємо її в ємність з пшеничним тестом.
• Кип'ятимо молоко, потім злегка охолоджуємо, додаємо в нього за смаком сіль і цукор, потім викладаємо все це у посуд з пшеничним тестом і опарою, і збиваємо. Печемо млинці звичайним способом.
Після завершення випікання подаємо до столу.
Приємного апетиту!