Інгредієнти:
• Кефір - 400мл
• Борошно - 1-1,5 склянки
• Яйця - 1шт
• Масло рослинне - 1,5 ст. ложки
• Сіль
• Сода
Приготування:
• У мисці або каструлі збиваються яйце до однорідного стану - пишної піни.
• При помішуванні додається сіль, потім вливається кефір.
• Отримана маса прогрівається до температури 38оС, при цьому обов'язково постійно помішується.
• Додається борошно (просеянная) тонкою цівкою при безперервному помішуванні в кілька прийомів (можна просівати через невелике сито прямо в тісто).
• В окропі окремо розчиняється сода і вливається в тісто.
• Потім додається звичайне рослинне масло, тісто доводиться до однорідності, При необхідності розводиться теплою або гарячою водою (коли вийшло дуже густе тісто).
• Тісто настоюється хвилин 20, потім починається процес випікання млинців.
• Ложкою (їдальні або соусничкой) тісто наливається в розігріту і злегка змащену маслом сковороду.
• Печуться млинці буквально кілька секунд з кожної сторони, як тільки утворюється красивий рум'яний колір.
• Млинці виходять дуже тоненькими і спокусливо ажурними.
Приємного апетиту!