Інгредієнти:
• Вода тепла - 3ст
• Дріжджі сухі - 2ч.л
• Борошно пшеничне вищого сорту - 750г
• Масло рослинне, краще оливкова - 1,5ст.л
• Цукор - 1 ст.л.
• Сіль - 1 ч.л.
Готуємо:
• У теплій воді (приблизно 1/2стакана) розчиняємо цукор і розпускаємо дріжджі, перемішати, поставимо в тепле місце побродити і піднятися.
• Борошно просіваємо в глибоку посуд, додамо сіль, дріжджі, олія рослинна, замісимо тісто, додаючи невеликими порціями теплу воду.
• Накриваємо тісто кухонним рушником і залишимо в теплому місці на 1,5-2 години для поъема і бродіння.
• Форму для випічки хліба маслом і змастимо присыплем борошном, сформуємо хліб і укладемо його у форму, злегка примнем вниз.
• Залишаємо хліб у формі приблизно на півгодини, потім випікаємо в духовці при температурі 180-200оС близько години. Якщо хліб буде підгоряти зверху накриємо його фольгою.
• Готовий хліб дістанемо з форми, накриємо харчовою плівкою і кухонним рушником, дамо йому постояти близько півгодини.
Приємного всім апетиту!