Ніжне блюдо відноситься до борошняних виробів, але неймовірно смачним є хачапурі і неможливо втриматися від спокуси, так не будемо ж себе мучити і приготуємо їх дома.
Інгредієнти для рецепта «Хачапурі»:
- Дріжджове тісто - 500г
- Яйце - 1шт
- Рослинна олія - 1 ст. ложка
- Вершкове масло - 30г
- Адигейський сир
- Зелень
Як приготувати «Хачапурі» в домашніх умовах
-
Сир натирається, змішуємо з дрібно нарізаною зеленю.
-
Додаються спеції, яйце - все перемішується і охолоджується в холодильній камері хвилин 10-15.
-
Тісто ділиться на кілька частин, кожна з яких розкачується в невеликий коржик (краю тонше, ніж середина).
-
Підготовлена начинка укладається на середину коржа, краї защиплюються так, щоб вийшов своєрідний мішечок.
-
Злегка приминається пальцями і перевертається оборками вниз - ще раз акуратно розкатуємо качалкою для рівномірного розподілу начинки.
-
Хачапурі укладаються в попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом.
-
Обсмажується з двох сторін до рум'яної скоринки кілька хвилин на середньому вогні.
-
Перед подачею хачапурі змащуються маслом. Приємного апетиту!