Сьогодні я хочу з вами поділитися унікальним і незвичайним рецептом юшки, приготовленої з рибного молочка. Ви запитаєте, де я їх взяла? Та все дуже просто. Я з вами раніше ділилася рецептом смаженої скумбрії на мангалі. Так ось, коли я її чистила і потрошила, то молочко не викидала. Я їх зібрала, помила, висушила і поклала в морозильну камеру. Звичайно, я про них забула, тому довелося молочку чекати, поки я про них згадаю. Так минув місяць, другий, поки не прийшов час запасатися на зиму мороженими овочами та фруктами. І тут я, раптом, укладаючи черговий пакет з овочами в морозильну камеру, виявила невеликий пакетик, на той момент для мене незрозумілий. Вирішила його розморозити, і виявилося, що це було не що інше, як ті самі молоки. Що з них приготувати - я поняття не мала, тому вирішила не мудрувати і приготувати банальний суп. Вийшло блюдо, до речі, досить смачне, і на мій погляд, заслуговує уваги. Буду я його ще готувати? Так! Ось тільки не бачила в продажі ніколи рибних молок.
Інгредієнти для рецепта «Юшка з рибного молочка»:
- Рибні молоки - 200 грам (мені служили молоки скумбрії)
- Молода картопля - 4 шт.
- Ріпчаста цибуля - 1 шт.
- Молода морква - 1 шт.
- Кріп - невеликий пучок
- Петрушка - невеликий пучок
- Сіль - за смаком
- Суміш свіжомелених перців - за смаком
- Гвоздика - 1 шт.
- Лавровий лист - пару штук
- Запашний перець горшком
- Спеція «Італійські трави» - 0,5 ч.л.
Як приготувати «Юшка з рибного молочка» в домашніх умовах
-
Для супу:
-
Необхідні спеції:
-
Рибні молоки помийте і покладіть в каструлю.
-
Покладіть в каструлю лавровий лист і головку ріпчастої цибулі, в яку вставити гвоздику. Навіщо? Коли цибулина звариться, ви її виловите з каструлі і викинете, а разом з нею і гвоздику. Адже, погодьтеся, якщо гвоздика попадеться на зуби, то смак від неї дуже не приємний.
-
Налийте в каструлю воду і поставте її на плиту варитися.
-
Картоплю почистіть, помийте, поріжте кубиками і покладіть в каструлю варитися.
-
Коли картопля буде готова, дістаньте з каструлі цибулину і викинете.
-
Зелень помийте, поріжте і покладіть в каструлю. Приправте суп сумішшю свіжомелених перців і відкоригуйте смак сіллю.
-
Проварити все разом ще 2 хвилини і знімайте каструлю з плити. Смачного!