Готуємо дуже смачну страву юшка з коропа
Риба короп є штучно виведена порода сазана і однією з найбільш цінних промислових риб. Риболовля на коропа - захоплююче заняття для багатьох любителів рибальства. Приготовлена з свіжого коропа вуха здавна вважається класичним блюдом російської кухні. Це надзвичайно смачне і в теж час просте блюдо, яке гідно оцінять навіть найвимогливіші гурмани.
Рибацька юшка з коропа
Основні інгредієнти:
• риба короп - 500 гр.
• цибуля ріпчаста - 2 шт.
• картопля - 4 шт.
• крупа манна - 1 ст. л.
• пісне масло - 1 ст. л.
• лавровий лист
• сіль, чорний перець, зелень за смаком
Процес приготування:
• Очистіть рибу від луски, видаліть спинний плавець. З поздовжнього розрізу на черевці акуратно вийміть нутрощі, видаліть з голів зябра. Ретельно промийте рибу в проточній воді.
• Наріжте рибу порційними шматочками, покладіть в каструлю і залийте водою. Великі шматки вагою від 0,5 кг, як правило, кладуть у холодну воду, більш дрібні - в киплячу. Додайте цибулю, сіль, лавровий лист, чорний перець горошком і варіть 40-50 хвилин на повільному вогні.
• Залийте манку рослинним маслом і додайте до гарячої юшки.
• Наріжте картоплю брусочками і додайте в каструлю з гарячою юшкою.
• Дайте настоятися готової юшки 10-15 хвилин, потім процідіть її. Можна прикрасити блюдо, поклавши в тарілку скибочку лимона і пряну зелень.
Готуємо смачні блюдо юшка з коропа це дуже просто