Інгредієнти:
• Яловичі нирки - 500г
• Перлова крупа - 70г
• Солоні (не мариновані) огірки - 2шт
• Цибуля - 1шт
• Морква - 1шт
• Корінь петрушки
• Зелень
• Сіль
• Перець
• Масло для смаження
• Бульйон - 2л
Готуємо:
• Нирки промиваємо, розрізаємо вздовж і замочуємо на 3-4 години у холодній воді. Меняем3-4 рази воду і кожен раз ретельно промиваємо нирки. Ставимо каструлю з нирками на великий вогонь і даємо покипіти 10 хв. Зливаємо воду і заливаємо нирки бульйоном. Кладемо 3 ложки перлової крупи і варимо протягом 2 годин.
• Цибулю, моркву і корінь петрушки ріжемо кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо різані дрібною соломкою огірки і тушкуємо ще 5-8 хвилин.
• Додаємо пасеровані овочі в бульйон з нирками і крупою, туди ж, кубиками кришимо картоплю. Варимо суп до готовності картоплі і вливаємо в нього половину склянки огіркового розсолу.
Подавати суп гарячим, додавши 1 столову ложку сметани.
Приємного апетиту!