Заправний сирний суп
Цей суп є одним з видів заправних супів, приготування якого дуже поширене в країнах Східної Європи. І так готуємо сирний суп.
Основні інгредієнти:
• 2-3 картоплі;
• Цибулина, морква (по 1 шт.);
• Плавлені сирки 3 шт.;
• Зелень;
• За бажанням свіжі або заморожені овочі (за смаком).
Процес приготування:
• Кількість інгредієнтів розрахована на 3-х літрову каструлю з водою. Якщо вам необхідно приготувати більше супу, тоді виходьте з розрахунку один плавлений сирок на літр води.
• Наливаємо воду в каструлю, але не до країв з розрахунку, що при додаванні сирків, рівень рідини трохи підвищиться. Поки вода доводиться до кипіння, нарізаємо картоплю соломкою або великими кубиками. Картоплю потрібно класти в киплячу воду, а щоб вона рівномірно варилася і не розпадалася на лахміття, варіть картоплю на середньому вогні.
• Лук страхуємо в рослинній олії до рум'яно-золотистого кольору. Додаємо потерту моркву до цибулі, після придбання морквою світло-оранжевого кольору, ложем овочі в майбутній суп. Сирний суп буде смачний і без додавання додаткових овочів, так що вирішувати особисто вам як урізноманітнити своє блюдо. Додаємо спеції, солимо. Додатково можна додати орегано, майоран або чабер.
• Коли картопля буде наполовину готова, можна додавати плавлені сирки попередньо потерши їх на крупній тертці. Якщо ви покладете сирки раніше, то картопля залишиться твердою, оскільки вона погано вариться в кислому воді.
• Додавши сир в суп, зменшуємо вогонь до маленького. Коли сир повністю розплавиться, а суп придбає насичений колір і єдину консистенцію, додаємо порізану свіжу зелень. Перемішуємо і доводимо суп до кипіння. Накриваємо кришкою каструлю і тушкуємо вогонь.
• Подавати сирний суп можна з грінками і сметаною.
Готуємо сирний суп дуже смачно