Зараз саме сезон капусти цвітної, броколі, цибулі-порею, шпинату. Зимові овочі радують своїм достатком і квітами. Чому б не скористатися дарами природи і не приготувати неймовірно корисний і неймовірно смачний суп з брокколі? Завдання у мене стояла така: нагодувати доньку дуже корисним супом, але при цьому зробити його таким, щоб вона попросила добавки. Бачу мету - не бачу перешкод! Місія виявилася дуже навіть можливо. Донечці так сподобався суп, що вона тепер постійно запитує: «А суп буде зелений?»
Інгредієнти для рецепта «Крем-суп з броколі»:
- 500 г броколі
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 картоплина
- 1 корінь петрушки
- половина пучка зелені петрушки
- 3 ст.л. соняшникової олії
- перець, сіль за смаком
- 1 літр води
- 5 ст.л. жирної сметани або домашніх вершків
Як приготувати «Крем-суп з броколі» в домашніх умовах
-
Моркву і корінь петрушки очищаємо, натираємо на дрібну тертку. Викладаємо овочі в попередньо розігріту сковороду з кількома столовими ложками соняшникової олії.
-
Цибулю і картоплю також очищаємо, нарізаємо дрібним кубиком. Ці овочі відправляємо до вже трохи підсмаженою раніше овочів. Тушкуємо все разом близько 10 хвилин.
-
Зелень промиваємо, дрібно шаткуємо. Додаємо в сковороду за 1 хвилину до готовності. Викладаємо пару столових ложок вершків, тушкуємо ще хвилину, вимикаємо.
-
Брокколі ретельно промиваємо, поділяємо на суцвіття, опускаємо в киплячу підсолену воду. Відварюємо до м'якості. Це займе близько 7-8 хвилин.
-
До майже готової брокколі викладаємо протушкувалися овочі.
-
Вміст каструлі пюрируем заглибним блендером. Додаємо сіль, перець за смаком. У самому кінці додаємо ще 3 ст.л. вершків. Доводимо суп до смаку.
-
Розливаємо суп по тарілках, за бажанням, присипаємо будь-яким твердим тертим сиром.
-
Бажаю всім приємного апетиту!