Дуже смачний і легкий супчик. Його із задоволенням з'їдять навіть ті, хто не дуже любить кабачки. У супі відмінно поєднується ніжний, солодкий кабачок і помідори з кислинкою і кожен овоч зберігає свій смак. А коли в кінці приготування ви додасте свіжу зелень і дасте супу настоятися хвилин двадцять, за вуха не відтягнеш ;)) Такий овочевий суп дуже корисний людям страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Ну, а «практично здоровим» людям, просто необхідно іноді розвантажувати свій організм таким малокалорійним, дієтичним супчиком.
Інгредієнти для рецепта «Овочевий суп з кабачками»:
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 молодий кабачок середнього розміру
- 2 твердих помідора
- 1 зубок часнику
- свіжий кріп
- 1-2 ст. л. зеленої цибулі
- 1 лавровий лист
- рослинне масло
- сіль
- перець
- сметана
Як приготувати «Овочевий суп з кабачками» в домашніх умовах
-
Влийте в каструлю 1 літр води або бульйону. Очищену картоплю наріжте кубиками, викладіть у воду і варіть 10-15 хвилин.
-
Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками і обсмажте в невеликій кількості рослинного масла 1-2 хвилини на середньому вогні.
-
Очищену моркву наріжте тонкими кружечками і обсмажте з цибулею 1-2 хвилини. Овочі обсмажуйте до напівготовності, в кінці приготування вони будуть не перетравленими і смачними.
-
Потім в сковороду додайте нарізані кубиками кабачки або цукіні, перемішайте і обсмажуйте 1-2 хвилини. У молоденьких кабачках шкірку можна не знімати, якщо ви впевнені, що вони домашні і без нітратів.
-
На помідорах зробіть легкий надріз, обдайте окропом, потім холодною водою і зніміть з них шкірку. Наріжте помідори кубиками і додайте до овочів в сковороду. Перемішайте і готуйте ще 1 хвилину, щоб овочі обмінялися соками. Викладіть вміст в каструлю з картоплею, доведіть до кипіння і на маленькому вогні готуйте ще 5 хвилин.
-
Потім додайте лавровий лист, зелень кропу, трохи зеленої цибулі, подрібнений зубок часнику, сіль, доведіть до кипіння, вимкніть і дайте настоятися 20 хвилин. При подачі в порційні тарілки покладіть сметану і мелений перець.