Останнім часом постійно йдуть дощі і, напевно, через це в лісі «море» грибів (білих, польських, опеньків, маслюків). Сходіть в ліс, відпочиньте, подихайте і, я впевнена, що ви обов'язково назбираєте грибів не тільки на один суп. За цим рецептом виходить дуже смачний супчик, легкий і дуже ароматний. Лісові гриби просто чудово поєднуються з гречкою. Більше нічого не буду говорити, просто візьміть і приготуйте його.
Інгредієнти для рецепта «Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами»:
- 400 г свіжих лісових грибів
- 1 цибулина
- 2-3 картоплини
- 1 невелика морква
- 1/3 склянки гречки
- рослинне масло
- 1 лавровий лист
- сіль
Як приготувати «Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами» в домашніх умовах
-
Отже, у вас є свіжі лісові гриби. Ніжки очистіть від бруду, ретельно вимийте гриби, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Гриби при закипання сильно піняться і щоб не залити плиту, не заповнюйте каструлю водою до країв. Варіть гриби на невеликому вогні не менше 30 хвилин. Воду після варіння грибів вилийте.
-
Повторно залийте гриби 1,5 літрами холодної води, доведіть до кипіння, і варіть на невеликому вогні ще 15-20 хвилин. Потім гриби вийміть шумівкою. Бульйон для супу готовий.
-
Нині весь народ правильно харчується і тому смажені продукти намагаються їсти поменше. І в суп можна класти не обсмажені гриби. Смачно, але не так, як хотілося б, смажені гриби все ж дають більш насичений аромат. Для цього варені гриби наріжте невеликими пластинками і обсмажуйте на рослинному маслі, поки не з'явиться смачний запах грибів і приємний коричневий колір.
-
Потім до грибів додайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю і, помішуючи, обсмажуйте до готовності лука, тобто ще приблизно 5 хвилин.
-
Поки обсмажуються гриби, в бульйон покладіть нарізану кубиками картоплю і варіть його до напівготовності. Густоту супу регулюйте по своєму смаку.
-
Морква дрібно наріжте або натріть на крупній тертці, гречку промийте і покладіть у бульйон. Додайте обсмажені гриби з цибулею, посоліть за смаком і все разом варіть на маленькому вогні 10-15 хвилин. Вихід - 2,5 л супу.
-
Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами подайте зі сметаною і свіжою зеленню за смаком. Прятно апетиту!