» » » Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами

Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами

Оцінка 4 з 5
Останнім часом постійно йдуть дощі і, напевно, через це в лісі «море» грибів (білих, польських, опеньків, маслюків). Сходіть в ліс, відпочиньте, подихайте і, я впевнена, що ви обов'язково назбираєте грибів не тільки на один суп. За цим рецептом виходить дуже смачний супчик, легкий і дуже ароматний. Лісові гриби просто чудово поєднуються з гречкою. Більше нічого не буду говорити, просто візьміть і приготуйте його.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами»:

  • 400 г свіжих лісових грибів
  • 1 цибулина
  • 2-3 картоплини
  • 1 невелика морква
  • 1/3 склянки гречки
  • рослинне масло
  • 1 лавровий лист
  • сіль

Як приготувати «Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами» в домашніх умовах

  1. Отже, у вас є свіжі лісові гриби. Ніжки очистіть від бруду, ретельно вимийте гриби, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Гриби при закипання сильно піняться і щоб не залити плиту, не заповнюйте каструлю водою до країв. Варіть гриби на невеликому вогні не менше 30 хвилин. Воду після варіння грибів вилийте.
  2. Повторно залийте гриби 1,5 літрами холодної води, доведіть до кипіння, і варіть на невеликому вогні ще 15-20 хвилин. Потім гриби вийміть шумівкою. Бульйон для супу готовий.
  3. Нині весь народ правильно харчується і тому смажені продукти намагаються їсти поменше. І в суп можна класти не обсмажені гриби. Смачно, але не так, як хотілося б, смажені гриби все ж дають більш насичений аромат. Для цього варені гриби наріжте невеликими пластинками і обсмажуйте на рослинному маслі, поки не з'явиться смачний запах грибів і приємний коричневий колір.
  4. Потім до грибів додайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю і, помішуючи, обсмажуйте до готовності лука, тобто ще приблизно 5 хвилин.
  5. Поки обсмажуються гриби, в бульйон покладіть нарізану кубиками картоплю і варіть його до напівготовності. Густоту супу регулюйте по своєму смаку.
  6. Морква дрібно наріжте або натріть на крупній тертці, гречку промийте і покладіть у бульйон. Додайте обсмажені гриби з цибулею, посоліть за смаком і все разом варіть на маленькому вогні 10-15 хвилин. Вихід - 2,5 л супу.
  7. Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами подайте зі сметаною і свіжою зеленню за смаком. Прятно апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent