Готуємо смачний суп з грибами рецепт
Без перших страв немислимо меню української кухні. Традиційно перше блюдо подавали не тільки на обід, але й можна на сніданок або вечерю. Пам'ятаю з дитинства, ніколи не відмовлялася від улюблених супів та борщів. Особливо люблю суп з грибами, які готувати зовсім не складно, але все ж є певні правила, я назвала їх секретами смачного супу. Приготуйте суп за цим рецептом і в процесі приготування ці секрети вам відкриються.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування супу з грибами:
• 350 г свіжих печериць
• 200 г будь-яких сушених грибів
• 150 г вершкового масла
• 220 г сметани
• 0,5 кг картоплі
• 2 плавлених сирка
• 1 цибулина середніх розмірів
• половина головки часнику
• сіль, перець за смаком
• трішки рослинної олії
Процес приготування:
• Сухі гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на 2,5 - 3 години для набухання і намочують.
• По закінченню часу розмочені і розпарені гриби відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти.
• Розпарені гриби нарізаємо пластинками або невеликими кубиками.
• У каструлю з киплячою водою опускаємо подрібнені розпарені гриби і на повільному вогні готуємо грибний бульйон.
• Очищаємо часник і пропускаємо його через землянку.
• Очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
• Печериці очищаємо і теж нарізаємо кубиками.
• Очищену цибулю, нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо у вершковому маслі до золотистого кольору, додаємо подрібнені шампіньйони і обсмажуємо їх разом.
• Натираємо на середній тертці плавлений сирок.
• У киплячій грибний бульйон додаємо нарізану картоплю.
• Варимо до готовності картоплі, додаємо обсмажені з цибулею шампіньйони і доводимо до кипіння.
• Потім обережно помішуючи, додаємо тертий плавлений сирок і сметану солимо, перчимо до смаку, варимо протягом 10 хвилин.
• Потім заправляємо суп подрібненим часником і залишилися вершковим маслом, доводимо до кипіння, приготований суп знімаємо з вогню.
• За бажанням до супу можна додати подрібнену зелень петрушки і кропу.
• Залишковий плавлений сирок нарезаем кубиками, кладемо в кожну тарілку.
• Наливаємо суп і подаємо до столу гарячим.
Апетитний і дуже простий суп з грибами рецепт приготування смачного