» » » Окрошка рецепт

Окрошка рецепт

Оцінка 4 з 5

Окрошка рецепт це дуже смачно


Окрошку люблять і вміють, напевно, готувати всі. Причому, окрошка рецепт, якій, напевно, вже настільки поширений, що вже придумали сотні різних варіантів цієї страви. Єдиною умовою є те, що окрошка повинна бути холодною. Окрошка асоціюється у нас з першими жаркими днями, довгими, вечорами, коли все цвіте, а все літо ще попереду. Невідомо коли з'явилася окрошка, але вченим вдалося встановити, що квас був винайдений в 989 році нашої ери. У той же час почали з'являтися перші страви на його основі. Окрошка вважалася селянським стравою, всі інгредієнти додавалися в рівних пропорціях, якщо не було одного продукту, то його заміняли іншим. Через те, що в окрошці було багато продуктів, блюдо було ситним і дуже пітательним.Готовім будинку апетитно, рецепт найсмачніший і простий!

Інгредієнти для окрошки рецепт, якій будемо готувати:
• три свіжих огірка
• пучок редиски
• три зварених круто яйця
• три варених картоплі
• кріп, петрушка, зелена цибуля
• 300 грам відвареної телятини або яловичини, не використовуйте ковбасу. Навіть найсмачніша ковбаса не підійде для окрошки, це пережитки дефіциту м'яса, подайте ковбасу окремо, але не в страві.
• квас, краще використовувати домашній квас, але і квас з магазину можна довести до потрібного стану. Для цього необхідно додати в пляшку жменьку немитого родзинок і залишити до тих пір, поки родзинки не спливе. Після цього поставте пляшку в холодильник, через добу квас буде готовий. Ваша окрошка вийде з родзинкою.
• кілька ложок сметани

Способи приготування:
• дрібно нарізаємо зелень, складаємо в чашку і дерев'яною ложкою перетирають з сіллю, більше солі не потрібно. Можна використовувати для різання ножа, але смачніше і швидше вийде, якщо використовувати терку.
• м'ясо ріжемо на невеликі шматочки і змішуємо із зеленню. Можна замість м'яса використовувати рибу. Вона надає страві особливий пікантний смак. Можна використовувати курку або відварний язик.
• очистити яйця і відділити білки від жовтків. Білки натерти на крупній тертці, а жовтки поки залишити
• всі інші овочі теж натерти на крупній тертці, для редиски краще використовувати дрібну тертку
• готуємо заправку, для цього змішуємо жовтки зі сметаною, додаємо гірчицю або хрін, ось і все
• всі інгредієнти змішуємо, заливаємо квасом, додаємо заправку з сметани. Якщо є час, то потримаєте окрошку в холодильнику, а якщо ні, то подавайте відразу до столу. Смачного!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: